ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις 30 Απριλίου η αξιολόγηση του εμβολίου της Moderna

3046358


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 13:32

KEN 728X100

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού θα αξιολογηθεί στις 30 Απριλίου από τεχνικούς εμπειρογνώμονες για πιθανή έγκριση του για επείγουσα χρήση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), δήλωσε σήμερα στο Reuters εκπρόσωπος του οργανισμού.

«Θα συζητήσουμε για το εμβόλιο κατά της COVID-19 της Moderna την Παρασκευή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρίστιαν Λίντμαϊερ, απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε.

Η απόφαση για το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο αξιολογείται τώρα στο πλαίσιο συντομευμένης διαδικασίας βάσει της προηγούμενης εξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), αναμένεται σε μία με τέσσερις ημέρες μετά την ημερομηνία αυτή, πρόσθεσε ο Λίντμαϊερ.

Μέχρι στιγμής την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία δίδει μια ένδειξη στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος, έχουν λάβει τα εμβόλια της Pfizer, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Η επιτροπή τεχνικών εμπειρογνωμόνων του Π.Ο.Υ. αξιολογεί σήμερα το εμβόλιο κατά της COVID-19 της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm και αναμένεται να εξετάσει το προϊόν της Sinovac στην επόμενη σύνοδό της στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε σε εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παρασκευή έως και 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου φέτος και 1,4 δισεκατομμυρίου το ερχόμενο έτος.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να συνάψουμε μια συμφωνία με το COVAX», πρόσθεσε ο Βανσέλ, αναφερόμενος στον μηχανισμό για την εξασφάλιση εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 για τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, τον οποίο διαχειρίζονται η Συμμαχία για τα Εμβόλια GAVI και ο Π.Ο.Υ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 13:32

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!