Τα sms της απάτης – Πως κατακλέβουν τους Βολιώτες

Στιγμιότυπο 2021 04 26 6.30.21 πμ
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μηνύματα που δέχονται για ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς καλούνται να είναι οι πολίτες, με αφορμή νέες περιπτώσεις απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, μέσω κινητού τηλεφώνου με τη χρήση μηνύματος.

KEN 1

Συγκεκριμένα, διεξάγεται έρευνα για υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, απ’ τον τραπεζικό λογαριασμό των οποίων αφαιρέθηκαν πάνω από 35.000 ευρώ.

Τα θύματα λαμβάνουν μήνυμα (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο, που εμφανιζεται ως αποστολέας τράπεζα και τους ενημερώνει δήθεν ότι η χρεωστική τους κάρτα έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Για την ενεργοποίηση έπρεπε να χρησιμοποιηθεί υπερσύνδεσμο (link) που εμφανιζόταν στο μήνυμα και τους οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την ιστοσελίδα της τράπεζας, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού τους λογαριασμού (e-banking).

Έτσι κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία και να έχουν πλήρη πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος (sms) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), να διαγράφουν το μήνυμα και σε καμία περίπτωση να μην «πατάνε» πάνω στον υπερσύνδεσμο (link).

Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν μηνύματα (sms) στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (emails) των πελατών τους, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!