ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις αγορές με 30ετές ομόλογο βγαίνει η Βρετανία

3046723


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 10:49

KEN 728X100 2

Στις αγορές προσφεύγει η Βρετανία, με ομόλογα ωρίμανσης 2051 την Τρίτη, με τις πρόσφατες προσφορές για ανάλογες εκδόσεις και τις υψηλές αποδόσεις της περιόδου να προεξοφλούν την ισχυρή ζήτηση που θα συναντήσει το νέο κρατικό χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Aaron Rock, διευθυντής επενδύσεων στην Aberdeen Standard Investments, αναμένει ότι το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του Ηνωμένου Βασιλείου θα αντλήσει περί τα 5,5 δισ. βρετανικές λίρες από την έκδοση.

Η προσφορά, η οποία θα γίνει με αναδόχους τραπεζικά ιδρύματα, αναμένεται να συναντήσει σημαντικό ενδιαφέρον από funds που κινούνται «με βάση την αξιοπιστία του εκδότη», σημείωσε ο Rock, κάνοντας αναφορά και στις ιδιαίτερα θελκτικές ονομαστικές αποδόσεις της τρέχουσας περιόδου.

Η επιτυχής εκστρατεία εμβολιασμού στο Ην. Βασίλειο (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία) έχει επιτρέψει στη σκληρά πληγείσα βρετανική οικονομία να ανοίξει σταδιακά, με τις αποδόσεις των 30ετούς διάρκειας χρεογράφων να κινούνται κοντά στα επίπεδα που βρίσκονταν προ διετίας.

Η κατάθεση προσφορών για βρετανικό χρέος τον Απρίλιο έχει αγγίξει υψηλά τριμήνου.

«Η σχετικά μικρή σημερινή έκδοση αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση για την πρώτη έκδοση πράσινου ομολόγου, η οποία αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο» πρόσθεσε ο Rock, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 11:26

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!