Επαναλειτουργεί το Μουσείο της Πόλης του Βόλου

μουσείο της πόλης του Βόλου
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την Τετάρτη 5 Μαΐου ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο της Πόλης του Βόλου ύστερα από διάστημα 6 μηνών περίπου, που παρέμεινε κλειστό, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

KENT728X100 1

Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας κατά του covid 19, η είσοδος θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Στο Μουσείο της Πόλης λειτουργεί η μόνιμη έκθεση «Βόλος 10 + ιστορίες»που βασίζεται στις δωρεές των συμπολιτών και αναπτύσσεται και στους 2 ορόφους του Μουσείου. Παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού μέσα από 10 θεματικές ενότητες και πολλές παράλληλες ιστορίες.

Επίσης, την Τετάρτη 12 Μαΐου στον χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου ανοίγει η έκθεση «Μουσείο της Πόλης του Βόλου: Φωτογραφικές εντυπώσεις». Πρόκειται για φωτογραφική έκθεση μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου που αποτύπωσαν, ο καθένας με τη δική του ματιά, το Μουσείο Πόλης.

Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λειτουργίας των Μουσείων, έχει θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων, Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Το ωράριο λειτουργίας για το κοινό είναι: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: 10.30 – 13.30, Τετάρτη & Παρασκευή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 19.00, Δευτέρα κλειστό.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 2421029878, mail [email protected]

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!