Το μήνυμα γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 3 αντίγραφο 2
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει ακόμα ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείου του Βόλου, το οποίο θα εμβολιάζει 1.000 πολίτες την ημέρα.

KEN 1

Δυο γιατροί του νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί και μάλιστα ο ένας εκ των δυο είχε νοσήσει με κορονοϊο ,μίλησαν στην πρωινή εκπομπή “Με το βλέμμα στην πόλη” της ΕΡΤ Βόλου και τόνισαν πως το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών να εμβολιαστούν δείχνει το σεβασμό στη ζωή όλων των συνανθρώπων μας.

Ο Ηλίας Τογκουσίδης, Διευθυντής του Βιοχημικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου, επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι είναι αναγκαίο να εμπιστευτούμε την επιστημονική και ιατρική κοινότητα, να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι είμαστε όλοι ειδικοί και να ακούσουμε τα όσα η επιστήμη έχει να μας δώσει στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ιού. Υπάρχουν αυτή την στιγμή όπλα για την αντιμετώπισή του, βεβαίως η έρευνα είναι σε εξέλιξη για να μας δώσει φαρμακευτικό σκεύασμα μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά αυτή την ώρα ο εμβολιασμός είναι αυτός που μπορεί να μας προστατεύσει, ώστε ακόμα κι αν νοσήσουμε, να νοσήσουμε ελαφρότερα και μην έχουμε τις τραγικές συνέπειες και τους δραματικούς πόνους στο αναπνευστικό μας σύστημα, να μην χάσουμε εν τέλει τη ζωή μας. Καταλήγοντας ο κ. Τογκουσίδης υπερασπίστηκε το εμβόλιο της Οξφόρδης και κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το δωρεάν “όπλο” του εμβολιασμού που έχουν στα χέρια τους.

Ο Χαράλαμπος Μάνδρος, Διευθυντών των Κλινικών Covid του Νοσοκομείου Βόλου, αρχικά έκανε λόγο για το αισιόδοξο του μηνύματος, που έρχεται από τους πολίτες νεότερης ηλικίας για τον εμβολιασμόενώ εμφανώς ικανοποιημένος αναφέρθηκε στο νέο εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί στο νοσοκομείο και θα εμβολιάζει 1.000 επιπλέον πολίτες την ημέρα.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και στις κλινικές του κορονοϊού, τόνισε ότι η κατάσταση είναι λίγο ως πολύ ίδια. Οι ασθενείς ανέρχονται σε 82. Οι ηλικιωμένοι ασθενείς που σήμερα νοσούν ανήκουν στην κατηγορία εκείνοι που είτε δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν, είτε δεν είχαν πειστεί για την προστασία που θα τους παρέχει. Κυρίως, νοσούν οι ανεμβολίαστες ηλιακές ομάδες και μάλιστα, με την βαρύτερη μορφή της νόσου. Δεν ξέρω τι καταγράφεται από τον ΕΟΔΥ, είπε ο κ. Μάνδρος, αλλά σίγουρα η διασπορά είναι μεγάλη όταν εμείς ως νοσοκομείο είμαστε κοντά στον αριθμό νοσούντων του Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου (72 ασθενείς στις κλινικές και γεμάτα τα 8 κρεβάτια της  ΜΕΘ). Η αύξηση αποτυπώνεται και στο τμήμα επειγόντων που τις τελευταίες ημέρες δέχεται κατά κύριο λόγο ασθενείς με Covid. Προέβλεψε δε, ότι την μεγαλύτερη πίεση θα την δεχθούμε τον Μάιο, ενώ λόγω της επιτάχυνσης και της ανταπόκρισης των πολιτών να συμμετέχουν στον εμβολιασμό, από τον Ιούνιο η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί και η συλλογική ανοσία θα έχει ανέβει σημαντικά.
Τέλος, στο ερώτημα αν αντέχει το δημόσιο σύστημα υγείας και βγαίνουν οι εφημερίες, ο κ. Μάνδρος είπε χαρακτηριστικά ότι “τα καταφέρνουμε γιατί υπάρχει ομαδική δουλειά. Γιατί είναι καλά λαδωμένη η μηχανή και τα γρανάζια της, ωστόσο δεν ξέρω τι θα γίνει αν οι  80 ασθενείς γίνουν 120”.Αυτοσαρκαζόμενος, είπε κλείνοντας ότι “μέσω της κλωνοποίησης αυξήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό και έτσι αντέχουμε και συνεχίζουμε” .

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

πηγη: ert.gr

error: Content is protected !!