Με συγκίνηση και δέος οι Βολιώτες προσκυνούν τον επιτάφιο [εικόνες και βίντεο]

Στιγμιότυπο 2021 04 30 7.46.20 μμ

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή με τον Επιτάφιο θρήνο το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.

KEN 728X100

Είναι ημέρα πένθους και κατάνυξης για όλη την Χριστιανοσύνη.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας ψάλλονται σε τρεις στάσεις (μέρη) τα λεγόμενα Εγκώμια, από τα οποία τα πιο γνωστά είναι: «Η ζωή εν τάφω…», «Άξιον εστί μεγαλύνειν…», «Αι γενεαί πάσαι…» και «Ω γλυκύ μου Έαρ…».

Μετά την επάνοδο του Επιταφίου στην εκκλησία, διαβάζεται περικοπή από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (κζ’ 62-66): Αρχιερείς και Φαρισαίοι πηγαίνουν στον Πόντιο Πιλάτο και του ζητούν να σφραγίσουν τον τάφο, επειδή θυμούνται ότι ο Κύριος σε μια αποστροφή των λόγων του είχε πει ότι σε τρεις μέρες θα αναστηθεί. Ο Πιλάτος τους δίνει την άδεια.

Κατ’ έθιμον, πολλοί πιστοί επισκέπτονται τους τάφους συγγενών και φίλων ή πραγματοποιείται η εκταφή των νεκρών, αν έχει περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα.

Στον Βόλο, οι ιεροί ναοί τέλεσαν τις Ακολουθίες με σεβασμό στα προστατευτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Πλήθος κόσμου από το πρωί στήθηκε σε ουρές προκειμένου να προσκυνήσει τον επιτάφιο.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Βόλο, στο προαύλιο του οποίου συγκεντρώθηκε κόσμος, τηρώντας τις αποστάσεις για να παρακολουθήσει την ακολουθία.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!