ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για το φαβορί του δεύτερου γύρου

3048665
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Μαΐου 2021, 02:33

KENT728X100 1

Το φαβορί του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Περού, ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Πέδρο Καστίγιο, βγήκε χθες Παρασκευή από κλινική της Λίμα όπου είχε εισαχθεί την προηγουμένη εξαιτίας προβλήματος υγείας, ενημέρωσε το κόμμα του.

«Βγήκε, δεν είναι πλέον στην κλινική. Είπε πως δεν έχει COVID, απλά μια λοίμωξη στον φάρυγγα. Δεν θα κάνει δημόσιες εμφανίσεις σήμερα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της παράταξής του, του κόμματος Perú Libre.

Επρόκειτο να μεταβεί μέσα στην ημέρα «στην Καχαμάρκα», την ιδιαίτερη πατρίδα του στο βόρειο τμήμα της χώρας, πρόσθεσε.

Ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, 51 ετών, που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό τον Ιανουάριο, ανέστειλε προχθές Πέμπτη την προεκλογική του εκστρατεία, προς γενική κατάπληξη, λόγω προβλήματος υγείας, όπως ανακοίνωσε χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Καστίγιο επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την 11η Απριλίου συγκεντρώνοντας το 18,92% των ψήφων, ακολουθούμενος από την υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς Κέικο Φουχιμόρι (13,40%), σε μια αναμέτρηση στην οποία συμμετείχαν 18 υποψήφιοι.

Δημοσκοπήσεις του πιστώνουν προβάδισμα 12 ως 20 εκατοστιαίων μονάδων ενόψει του δεύτερου γύρου, που θα διεξαχθεί την 6η Ιουνίου.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Μαΐου 2021, 02:33

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!