Πατάει «γκάζι» από σήμερα ο εμβολιασμός στη Μαγνησία – Ξεκινούν και πάλι τα τσιμπήματα

emvoliasmos
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πατάει γκάζι ξανά μετά από τη μικρή ανάπαυλα του Πάσχα η επιχείρηση «Ελευθερία» στη Μαγνησια με στόχο την ταχύτερη δυνατή συγκρότηση του περιπόθητου «τείχους ανοσίας» που θα σημάνει ητν ολοκληρωτική επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα.

KENT728X100

Από το Μεγάλο Σάββατο, έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 45-49 ετών, με περίπου 130.000 άτομα να έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού τους από τις πρώτες 24 ώρες. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να εμβολιαστεί και με τα τέσσερα εγκεκριμένα από την ΕΕ σκευάσματα (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson), ενώ το μονοδοσικό Johnson & Johnson θα είναι διαθέσιμο από τις 5 Μαΐου.

Παράλληλα, εμβολιάζονται ήδη και μαζικά, οι ηλικιακές κατηγορίες 30-39 και 40-44, πλέον, με στόχο ο μισός, περίπου, πληθυσμός να έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο. Σε αυτό, αναμένεται να συμβάλλει το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες, κάτι που υπολογίζεται ότι θα συμβεί τον Ιούνιο.

Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία το mega εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ έχουν ενισχυθεί με νέες γραμμές και τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα της Μαγνησίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, καθημερινά θα γίνονται περίπου 2.000 εμβολιασμοί.

Στην ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία, οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 49.000.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!