ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά

120 image
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας

KEN 2

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά με τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις: το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) μαζί με την ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση και κυρίως οι αλλαγές που αφορούν στο 8ωρο.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος προγραμματίζονται ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Η πρώτη, που διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ, ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο».

Δείτε live εικόνα από το Σύνταγμα

(Δηλώσεις του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα)

 

Η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι αντιστέκεται στην κατάργηση του 8ώρου και των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών. «Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» προσθέτει.

Το ΕΚΑ επισημαίνει ότι με τη σημερινή συγκέντρωση οι εργαζόμενοι θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, το άνοιγμα της κυριακάτικης εργασίας σε περισσότερους κλάδους και την επιχειρούμενη αποδυνάμωση του δικαιώματος της απεργίας.

Παράλληλα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές πρόκειται να συγκεντρωθούν στα Προπύλαια. 

Απεργία στα ΜΜΜ

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ είχαν ανακοινώσει απεργίες και στάσεις εργασίας για να συμμετάσχουν στις πορείες που είναι προγραμματισμένες για σήμερα από συνδικάτα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

 – Ακινητοποιημένοι θα είναι για όλη τη μέρα οι συρμοί του μετρό (γραμμές 2, 3) και του ΗΣΑΠ (γραμμή 1).

– 24ωρη απεργία πραγματοποιούν τα τρόλεϊ και το τραμ.

– Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

– Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα στα λιμάνια της χώρας μετά την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων που κήρυξαν 13 ναυτεργατικά σωματεία.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!