ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΛΜΕ Ν.Λάρισας για συστεγαζόμενα σχολεία: «Κινδυνεύουν να βρεθούν στην ίδια βάρδια 3ο Γυμνάσιο και 2ο ΕΠΑΛ»

3o gymnasio larissas

Στο θέμα της συστέγασης του 3ου Γυμνασίου και του 2 ΕΠΑΛ Λάρισας (το δεύτερο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του πρώτου, μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου), αναφέρεται το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ν.Λάρισας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μετά το σεισμό του Μαρτίου μια σειρά σχολικών κτιρίων εμφάνισαν προβλήματα στατικότητας και μετά από έλεγχους που διενεργήθηκαν αποφασίστηκε η μεταστέγασή τους σε άλλα κτίρια, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης.

Ένα από αυτά τα σχολεία είναι και το 2ο ΕΠΑΛ, το οποίο λειτουργεί τον τελευταίο καιρό στο κτίριο του 3ου Γυμνασίου.

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής επιλέχθηκε η λειτουργία σε βάρδιες των δυο σχολείων χωρίς όμως να καθοριστούν αυτές ανά σχολείο. Υπάρχει δηλαδή ορατό το ενδεχόμενο την Δευτέρα που θα ξεκινήσουν και τα γυμνάσια να λειτουργούν δια ζώσης να βρεθούν έξω από το κτίριο οι μαθητές και των δύο σχολείων !!

Είναι φανερό πως το κτίριο δεν μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα και τα δύο σχολεία στην ίδια (πρωινή ) βάρδια και θα πρέπει άμεσα οι υπεύθυνοι να καθορίσουν τους όρους λειτουργίας.

Καλούμε τους παράγοντες που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο θέμα να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και να δώσουν άμεσα λύση. Η εκπαίδευση των παιδιών δεν μπορεί να χαράσσεται με επιπολαιότητα, ούτε να αποτελεί θέμα υπόγειων πολιτικών συγκρούσεων.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ απαιτεί άμεσα να δοθεί λύση από αυτούς που με βάση το Νόμο έχουν την ευθύνη. Όσοι καταλαμβάνουν θέσεις στη διοίκηση αλλά και στα Δημοτικά πράγματα οφείλουν να δίνουν λύσεις.»

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!