ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Λαρισαίος καθηγητής Αχ. Γραβάνης: Πολιτικά πιασάρικη αλλά αποπροσανατολιστική η κουβέντα για τις πατέντες των εμβολίων

emvolio ellada 1 780x405
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ο κατά το δυνατό ταχύτερος εμβολιασμός του πλανήτη που μπορεί να επιτευχθεί με την επιτάχυνση της παραγωγής εμβολίων και τη χρηματοδότηση των φτωχών χωρών από τις πλούσιες που είναι απολύτως εφικτό. Το παραπάνω επισημαίνει ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Αχιλλέας Γραβάνης, εξηγώντας πως η κουβέντα για το άνοιγμα των πατεντών των εμβολίων είναι «πολιτικά πιασάρικη» αλλά ουσιαστικά αποπροσανατολίζει από το βασικό πρόβλημα.

Στην ανάρτησή του που τιτλοφορείται «πατέντες», ο κ. Γραβάνης τονίζει τα εξής: «Και να ανοίξουν μόνο οι εταιρείες που τις έχουν μπορούν να παραγάγουν μαζικά και άμεσα τα εμβόλια λόγω εξαιρετικά εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, υπαρχουσών υποδομών και πρώτων υλών. Για να τα παραγάγουν άλλοι θα χρειαστούν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν. Το βασικό μας πρόβλημα σήμερα είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλου του πλανήτη, και των φτωχών χωρών! Χρειάζονται περίπου 12 δις δόσεις εμβολίων που κοστίζουν περίπου 110 δις ευρώ. Το ποσό είναι μηδαμινό μπροστά στα Τρις ευρώ που χάνει η παγκόσμια οικονομία κάθε τρίμηνο πανδημίας.

Οι προϋπολογισμοί των πλουσίων χωρών, οι διεθνείς οργανισμοί, οι διεθνείς φιλάνθρωποι, η μικρή αύξηση φόρων των μεγάλων επιχειρήσεων παγκοσμίως μπορούν άνετα και άμεσα να εξασφαλίσουν το ποσό των 110 δις για τον δωρεάν και άμεσο εμβολιασμό του πλανήτη. Η συζήτηση για τις πατέντες είναι πολιτικά πιασιαρικη αλλά εντελώς αποπροσανατολιστική για το βασικό μας μέλημα, αυτό του άμεσου, καθολικού, παγκόσμιου εμβολιασμού».

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γραβάνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!