Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την Ημέρα της Ευρώπης & της Νίκης των Λαών της κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

ameik
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφέρει:

KENT728X100 1

Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα της Ευρώπης» και «Ημέρα Νίκης» κατά του φασισμού, τότε που η Ευρώπη βγήκε στο φως της ειρήνης και τέθηκαν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

76  χρόνια πέρασαν από τη συντριβή της χιτλερικής Γερμανίας και τη νίκη των λαών της Ευρώπης ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό. Στη χώρα μας αναπτύχθηκε ένα από τα πιο οργανωμένα κινήματα αντίστασης ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα, το οποίο με κύριο βραχίονα το ΕΑΜ  είχε ως πρόταγμα «ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά». Εκατοντάδες αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους.

Δεν ξεχνάμε τη ναζιστική βία, το Ολοκαύτωμα και τις διώξεις των εβραϊκών κοινοτήτων, τις διώξεις των κομμουνιστών, τη μαζική εξόντωση των Ρομά. 

Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στο ναζισμό, σε όσους μαρτύρησαν στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

Παλεύουμε για τη δημιουργία  πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού μετώπου προτάσσοντας τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και του Σεβασμού στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στις φρικαλέες  πρακτικές του ναζισμού για να μην υποστούμε ποτέ ξανά τα πλήγματά του. 

Είναι ζωτικής σημασίας, λοιπόν,  η ιστορική παρακαταθήκη  και η ιστορική αλήθεια της επετείου αυτής να παραμείνουν αναλλοίωτες. Τιμούμε την ημέρα αυτή, δεν ξεχνάμε και δεν υποτιμούμε τη σημασία της.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!