Η… γέφυρα των στεναγμών που θα ενώσει Καστρί Λουτρό με Νέους Πόρους – Οι «φωνές» των κατοίκων στα παράλια

1 6
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι στα παράλια του δήμου Τεμπών ζητούν να κατασκευαστεί η γέφυρα που θα ενώσει τους Νέους Πόρους με το Καστρί Λουτρό. Πήραν υποσχέσεις, πήραν διαβεβαιώσεις, όμως το θέμα βάλτωσε.

Δείτε την ανακοίνωση – ανάρτηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό:

Όταν βλέπουμε μεγάλα έργα ανάπτυξης να προχωράνε με γοργούς ρυθμούς (κυματοθραύστες στον Πλαταμώνα, σύνδεση Αγιοκάμπου- Βόλου) αισθανόμαστε χαρά.

Όταν όμως βλέπουμε έργα να βαλτώνουν 30 χρόνια αν και είναι έργ σημαντικά για την ασφάλεια των συνανθρώπων μας απογοητευόμαστε και αγανακτούμε. Την 27-7-2018 σε κοινή σύσκεψη των Περιφερειαρχών Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα παρουσία των τότε Δημάρχων Τεμπών και Δίου Ολύμπου αναγγέλθηκε η κατασκευή γέφυρας σύνδεσης Καστρί Λουτρό –Ν Πόρων. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν εκτός των άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Κ Μακεδονίας κα Μαυρίδου και Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μία γέφυρα μικρότερη από 80 μέτρα αλλά μεγάλης σημασίας Από τότε έγιναν συσκέψεις επι συσκέψεων, συναντήσεις επι συναντήσεων των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών και αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Μέχρι και αυτοψία έγινε την 25-10-2018 όπου συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των δυο Δήμων οι Πρόεδροι των 2 Κοινοτήτων και όλοι οι αρμόδιοι για το που θα τοποθετηθεί η γέφυρα Κάθε καλοκαίρι το βράδυ εκατοντάδες άνθρωποι μετακινούνται από έναν απαράδεκτο αγροτικό δρόμο 10 χιλιομέτρων με κίνδυνο της ζωής τους ενώ από την γέφυρα η απόσταση Καστρί –Ν Πόροι είναι μόλις 2 χιλ και μετακίνηση χωρίς κίνδυνο ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΕΛΙΚΆ ; ΠΟΙΑ ΑΟΡΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ; ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ;

Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος ποιος θα αναλάβει την ευθύνη ; Αν κάποια στιγμή συμβεί κάτι έκτακτο και πρέπει να εκκενωθεί η περιοχή από πού θα διαφύγει ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής Μεσαγκάλων και Καστρί Λουτρού που το καλοκαίρι αριθμεί 15000 άτομα;

ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ; ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΟΙ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΩΝ.

Απο τον Φεβρουάριο ο νέος Δήμαρχος Τεμπών με τη σύμφωνη γνώμη του νέου Δημάρχου Δίου Ολύμπου αναμοχλεύει το θέμα χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Κάτοικοι της περιοχής μας καταγράψτε τη γνώμη σας και προτείνετε τρόπους αντίδρασης μήπως και ακούσουν την φωνή μας. Φίλοι από τους Ν. Πόρους και τον Πλαταμώνα εκφράστε και σεις την άποψή σας γιατί το έργο αυτό είναι για το κοινό μας καλό.

Βοηθήστε όλοι ώστε να υλοποιηθεί η αναγγελθείσα εδώ και 3 χρόνια κατασκευή της γέφυρας’.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!