ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: 9,7 εκατομμύρια ευρώ από 19χρονη κληρονόμο ζητούν… κηδεμόνα!

hacker ypologisths internet diadiktyo 1024x576 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αντιμέτωποι με την τύχη τους ήρθαν εκατοντάδες Βολιώτες που έλαβαν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ένα email από μία 19χρονη κληρονόμο από την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία αναζητά κηδεμόνα για να μπορέσει να επενδύσει στην Ελλάδα και δίνει αμοιβή το 25% της κληρονομίας της, η οποία ανέρχεται στα 9.700.000 ευρώ!

KENT728X100 1

Βέβαια, όλο αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αλήθινο, όπως προειδοποιεί η Ένωση Καταναλωτών Βόλου.

Οι Νιγηριανές απάτες που είναι γνωστές με τον όρο «scam» επικαλούνται κάποιο επείγον πρόβλημα ή κάποια «μοναδική ευκαιρία» και ζητούν από τον ανυποψίαστο παραλήπτη να βοηθήσει ή να επωφεληθεί της ευκαιρίας, με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα για προκαταβολές και διαδικαστικά έξοδα και τα στοιχεία του λογαριασμού του.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου συστήνει στους καταναλωτές: Να μην κοινοποιούν προσωπικά δεδομένα, οικονομικά στοιχεία, κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικής κάρτας για κανένα λόγο. Να μην απαντούν σε email από αγνώστους, να μην τα κοινοποιούν, να μην επιλέγουν τα προτεινόμενα links, να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία και κυρίως αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.Να μην πληρώνουν για κανένα λόγο χρήματα σε αγνώστους.

Ακολουθεί το μήνυμα όπως το έλαβαν πολίτες:

Από: mary camara <[email protected]>Γεια σου αγαπημένε ,Είδα τη διεύθυνση email σας μέσω ενός διαδικτυακού καταλόγου επιχειρήσεων κατά την αναζήτησή μου για ένα έντιμο άτομο και ήρθα σε επαφή μαζί σας προσωπικά επειδή χρειαζόμουν σοβαρά τη βοήθειά σας.Το όνομά μου είναι Mary Matsuno Είμαι 19 ετών και το μόνο παιδί των αείμνηστων γονέων μου κ. Και κας Matsuno Camara. Ο πατέρας μου εργάστηκε για πολλά χρόνια σε μια εταιρεία γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και κατέθεσε το ποσό των εννέα εκατομμυρίων επτακόσια χιλιάδων ευρώ (9.700.000 εκατομμύρια ευρώ) στο όνομά μου πριν πεθάνει το 2020 και κατά τη διάρκεια αυτής της κατάθεσης,Εξήγησε επίσης ότι λόγω αυτού του πλούτου δηλητηριάστηκε που έπρεπε να αναζητήσω έναν ξένο εταίρο σε μια χώρα της επιλογής μου που θα με βοηθήσει να μεταφέρω τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό για την επένδυση του έργου.Αυτό συμβαίνει επειδή υπέστη πολλές αποτυχίες ως αποτέλεσμα της αδιάκοπης πολιτικής κρίσης εδώ στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Ο θάνατος του πατέρα μου έφερε πραγματικά τη θλίψη στη ζωή μου.Οι τομείς που χρειάζομαι τη βοήθειά σας είναι:

1. Θέλω να με βοηθήσετε να μεταφέρω και να επενδύσω το ποσό των εννέα εκατομμυρίων επτακόσια χιλιάδων ευρώ (9,7 εκατομμύρια ευρώ) που κληρονόμησα από τον αείμνηστο πατέρα μου πριν από το θάνατό του.

2. Θέλω να με βοηθήσεις να κάνω εισαγωγή στο πανεπιστήμιο μόλις φτάσω στη χώρα σου μετά τη μεταφορά χρημάτων.

3. Θέλω να γίνεις κηδεμόνας μου όταν πέθανε ο πατέρας μου.

4. Θέλω να με βοηθήσετε να αποκτήσω ένα καλό κατάλυμα στη χώρα σας.Είμαι πρόθυμος να σας προσφέρω 20% και 5% για τυχόν έξοδα που μπορεί να σας κοστίσουν. Θα εκτιμήσω αν μου απαντήσετε μόλις λάβετε το e-mail μου, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε περαιτέρω σχετικά με αυτό το θέμα.Παρακαλώ σκεφτείτε το και επικοινωνήστε μαζί μου το συντομότερο δυνατόν και θέλω να ανεβάσετε τον ιδιωτικό σας αριθμό τηλεφώνου και φαξ εάν επιθυμείτε να έχετε τα σχετικά έγγραφα για να επιβεβαιώσετε την ύπαρξη ταμείου για επαλήθευση της τράπεζας και επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του η πρότασή μου σε εσάς επίσης για εύκολη επικοινωνία.Ευχαριστώ πολύ.Περιμένω τη σύντομη απάντησή σας Με εκτίμηση, Μαρία

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!