ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5 τρόποι για να προστατέψετε το πολυτελές σας σπίτι όταν λείπετε για διακοπές

Στιγμιότυπο 2021 05 10 4.17.28 μμ 1
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο προγραμματισμός του ταξιδιού σας και η ευκαιρία να αποδράσετε σε ένα μαγικό προορισμό είναι σίγουρα μια από τις πιο σημαντικές και απαραίτητες πολυτέλειες της ζωής. Η απόδραση από την κουραστική και εξαντλητική σας ρουτίνα και η δημιουργία αναμνήσεων πλάι στους αγαπημένους σας ανθρώπους, είναι πραγματικά πολύτιμη. Κάτι τέτοιο δεν θα ήθελε κανείς να διασπαστεί από κάποιο δυσάρεστο συμβάν που μπορεί να συνέβει στο χώρο που διαμένετε, όπως η πρόκληση ζημιών στην περιουσία σας και η παραβίασή της. 

KEN 2

Κανένας δεν επιθυμεί να ξοδέψει χρόνο ανησυχώντας για την ασφάλεια του πολυτελούς σπιτιού του κατα τη διάρκεια των διακοπών του, ειδικά όταν αυτός βρίσκεται σε κάποιο μακρινό προορισμό και είναι η αδύνατη η οποιαδήποτε ενέργεια παρέμβασης. Και μπορεί η ασφάλεια και η προστασία της διαμονής σας να είναι εγγυημένη επιλέγοντας μια πολυτελή βίλα διακοπών μέσω της εταιρείας Divine Property, όμως κανείς δεν σας εγγυάται την προστασία της δικής σας μόνιμης κατοικίας.

Με τις διαρρήξεις οικισμών να γίνονται ολοένα και πιο συχνοί, παρουσιάζεται μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα διάρρηξης και της δικής σας οικίας, ειδικά αν διαμένετε σε μια πολυτελή κατοικία η οποία μπορεί να βρεθεί εύκολα στο στόχαστρο των διαφόρων εγκληματιών. Το άρθρο αυτό όμως θα προσπαθήσει να σας καθησυχάσει, προσπαθώντας να σας παρουσιάσει μερικούς αρκετά απλούς και πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διασφαλίσετε την προστασία του σπιτιού σας κατα τη διάρκεια των διακοπών σας, απολαμβάνοντας τις στιγμές αναψυχής σας, όπως πραγματικά τις αξίζετε: με ηρεμία και γαλήνη.

1 Απευθυνθείτε στη βοήθεια των φίλων και των γειτόνων σας

Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα της απουσίας σας, είναι πάντοτε καλή ιδέα να ενημερώσετε έναν αξιόπιστο φίλο, μέλος της οικογένειας ή ένα γείτονα για την απουσία σας. Ζητήστε τους να ελέγχουν περιστασιακά το σπίτι σας, να παραλαμβάνουν εκείνοι την αλληλογραφία σας, να ποτίζουν τα φυτά σας και γενικά να παρακολουθούν τη συνολική κατάσταση του σπιτιού σας. Εάν κάποιος εγκληματίας τυχαίνει να παρακολουθεί το σπίτι σας, θα τον αποθάρρυνε η κινητικότητα που θα υπήρχε μέσα στο σπίτι σας. Επίσης, μπορείτε να αναθέσετε στο γείτονά σας την ευθύνη της ειδοποίησης των αρχών, σε περίπτωση παραβίασης του οικήματός σας.

2 Εγκαταστήστε ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας

Μία από τις καλύτερες αγορές που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ασφάλεια στο σπίτι σας είναι ένα σύστημα συναγερμού. Τα συστήματα ασφαλείας στο σπίτι είναι άκρως αποτελεσματικά, επειδή πολλά από αυτά μπορούν να συνδεθούν απευθείας με το τηλέφωνο ή το tablet σας. Θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο, εάν κάποιος από τους συναγερμούς σας έχει ενεργοποιηθεί, όπως και να παρακολουθήσετε real time την εικόνα του σπιτιού σας. Για να βρείτε το καλύτερο σύστημα συναγερμού για εσάς, φροντίστε να κάνετε πρώτα την έρευνά σας, παίρνοντας μια επαγγελματική γνώμη από μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης. Οι υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης από την Action Zeus, αποτελούν μια ιδανική και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα των διαρρήξεων και αποτελεί σίγουρα μια λύση που θα σας “λύσει” τα χέρια.

3 Κρατήστε τα πολύτιμα αντικείμενά σας σε ασφαλή σημεία του σπιτιού σας

Δεν πρέπει να είναι εύκολο για έναν διαρρήκτη να έχει οπτική πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού σας, αλλά πάντοτε θα πρέπει να κρατάτε τα αντικείμενα αξία σας προστατευμένα σε κάποιου είδους χρηματοκιβώτιο ή κάποιο άλλο ασφαλές σημείο του σπιτιού σας. Εάν έχετε στην κατοχή σας ηλεκτρονικές συσκευές, έργα τέχνης ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα που μπορούν να εντοπιστούν μέσω των παραθύρων σας, δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε εκτός θέασης.

4 Ενισχύστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας

Δεδομένου ότι οι πόρτες και τα παράθυρά σας είναι τα πιο αδύναμα σημεία του σπιτιού σας και ότι αποτελούν το πιο προφανές μέρος για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση, σίγουρα θα πρέπει να στραφείτε στην ενίσχυσή τους. Μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες μοντέρνες κατασκευές παραθύρων και πορτών, οι οποίες εγγυώνται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τις κοινές και συμβατικές επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά.

5 Εγκαταστήστε επαρκή φωτισμό στο χώρο σας

Ένα από τα ευκολότερα βήματα για την προστασία του σπιτιού σας ενώ βρίσκεστε μακριά είναι να εγκαταστήσετε φωτισμό με αισθητήρα κίνησης έξω από το σπίτι σας. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος θα προσπαθήσει να παραβιάσει το χώρο σας, εκείνος θα φωτιστεί και θα εκτεθεί σε κάποιον πιθανό μάρτυρα που θα ενημερώσει τις αρχές.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!