Κριτική και προτάσεις

122128020 1275384782823166 5654610221112874338 n
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Κριτική στη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Μωραΐτης Χρήστος για την οργάνωση του Δήμου σχετικά με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επάνασταση. Σε δήλωσή του αναφέρει:

KEN

Για ένα έτος τόσο σημαδιακό για το οποίο είχαμε τον χρόνο να οργανωθούμε πολλούς μήνες πριν η δημοτική αρχή Δήμου Ρήγα Φεραίου και ο δήμαρχος κ. Νασίκας αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονο δήμο στην Ελλάδα για τις επετειακές δράσεις των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, δηλαδή να δημιουργήσει μια οργανωτική επιτροπή δράσεων και εκδηλώσεων. Φτάσαμε στον Μάιο του 2021 και κανένα άνοιγμα στη κοινωνία (απλούς πολίτες ή φορείς), καμία  εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών και ελάχιστες εκδηλώσεις που περιορίζουν το Βελεστίνο μέσα στα στενά όρια του Δήμου ενώ ήταν η ευκαιρία να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο. Έστω και την ύστατη στιγμή λοιπόν προτείνω:

  • Ανάπλαση της πλατείας με το μνημείο Σμολένσκι και εγκατάσταση μόνιμου ψηφιακού πληροφοριακού περιπτέρου (infokiosk) σχετικά με τη μάχη του Βελεστίνου.
  • Εγκατάσταση μνημείου στη μνήμη των 2 αγωνιστών από τα Κανάλια Χατζηκυριαζή και Χατζηνικόλα και εκδήλωση με έρευνα και την ανάδειξη της πολύτιμης δράσης τους  την περίοδο της επαναστάσεως.
  • Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών και προγραμματισμός διαδικτυακών δράσεων και ψηφιακών ξεναγήσεων

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!