ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέλλας: Ενίσχυση και στους Λαρισαίους παραγωγούς σταφυλιών crimson

kellas crimson
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την καταβολή ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) και στους παραγωγούς σταφυλιού ποικιλίας Crimson του νομού Λάρισας, ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, καταθέτοντας, ως αναφορά, σχετική επιστολή του Α.Σ Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας “Grapeteam”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, έπειτα και από επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δημήτρη Κοκκινούλη, αναφέρεται στις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν από τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα οι αμπελοκαλλιεργητές του νομού, τον περασμένο Σεπτέμβριο, από τον “Ιανό”, οι οποίες, μάλιστα, δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, σημειώνει πως μεγάλος όγκος νερού χτύπησε τα φυτά σε ένα από τα κρισιμότερα στάδια, αυτό του χρωματισμού, με αποτέλεσμα απώλεια της παραγωγής, αφού το τελικό προϊόν ήταν μη εμπορεύσιμο ή υποβαθμισμένο ποιοτικά.

Τονίζει, μάλιστα, χαρακτηριστικά, πως σύμφωνα με μετρήσεις δύο τηλεμετρικών σταθμών του Α.Σ Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας στις περιοχές Χάλκης Λάρισας και Συκεώνα Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια του “Ιανού”, τα αμπέλια δέχτηκαν περίπου 90 και 165 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα, δηλαδή 90 και 165 τόνους νερού ανά στρέμμα!

Ακόμη, ο κ. Κέλλας ενημερώνει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στο ν. Λάρισας (Χάλκη, Νέο Περιβόλι, Δελέρια, Ροδιά και άλλες περιοχές), καλλιεργούνται περί τα 1000 στρέμματα σταφυλιών ποικιλίας Crimson, ζητώντας και για τους Λαρισαίους παραγωγούς, αντιμετώπιση αντίστοιχη με τους αμπελοκαλλιεργητές του νομού Πέλλας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!