ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φυσικό αέριο: Τον Ιούνιο η επέκταση σε Αλυκές και Διμήνι

αγωγός φυσικού αερίου

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 10 εκ.€ για την επόμενη πενταετία προβλέπονται στον Δήμο Βόλου και αφορούν σε έργα κατασκευής για την επέκταση και την ενίσχυση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τη σύνδεση των νέων καταναλωτών.

KEN 728X100

Στο πρόγραμμα ανάπτυξης έχουν ενταχθεί δύο νέες περιοχές του Δήμου Βόλου, η περιοχή των Αλυκών για το 2021 και το Διμήνι για το 2022. Σήμερα το 66% του πληθυσμού του Δήμου χρησιμοποιεί ήδη φυσικό αέριο, με στόχο το ποσοστό να ανέλθει σε 72% στο τέλος του 2025.

Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής για την περιοχή των Αλυκών θα ξεκινήσουν 15 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθούν έως 31 Αυγούστου 2021. Για την ενίσχυση του δικτύου διανομής και την σύνδεση των Αλυκών θα κατασκευαστεί χαλύβδινος αγωγός μέσης πίεσης μήκους 2,1 χλμ. με στόχο τόσο την ασφαλή και αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου στην περιοχή όσο και την ένταξη όμορων περιοχών.

Αντίστοιχα, οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής για την τροφοδότηση του Διμηνίου θα ξεκινήσουν εντός του α’ τριμήνου του 2022.

Με την υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης και την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα συμβάλει περαιτέρω στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει τους στόχους που έχει θέσει ήδη η Πολιτεία για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς ειδικά στο Δήμο Βόλου για την τετραετία 2017-2020 από την χρήση φυσικού αερίου, σημειώθηκε μείωση εκπομπών αέριων κατά:

– 213.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2)

– 800 τόνοι διοξειδίου του θείου(SO2)

– 520 τόνοι μονοξειδίου του αζώτου(ΝΟ)

Παράλληλα, συνεχίζει να υλοποιείται σε όλη τη Θεσσαλία το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου και ήδη στον Δήμο Βόλου έχουν κατατεθεί περισσότερες από 750 αιτήσεις.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!