Δημιουργική στατιστική από τους κυβερνητικούς βουλευτές για το Νοσοκομείο Βόλου καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

unnamed
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Θρηνούμε 11.500 νεκρούς από την COVID στην χώρα μας και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού κάνουν δημιουργική στατιστική με τους διορισμούς στο ΕΣΥ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και καταγγέλει τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών του νομού.

KENT 2

Η ανακοίνωση:

Παραπληροφορεί (συνειδητά;) τους Βολιώτες, κυβερνητικός βουλευτής, που σε ανακοίνωσή του επιχειρεί να μας πείσει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, έχοντας ενισχύσει το νοσοκομείο του Βόλου με γιατρούς και προσωπικό. Με τέτοιες αλαζονικές και αμετροεπείς τοποθετήσεις και με επικοινωνιακά παιχνίδια το μείζον θέμα της πανδημίας δεν μπορεί να λυθεί. Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας η κυβέρνηση έχει γεμίσει τα νοσοκομεία μόνο με επικουρικό προσωπικό, με μονοετείς και διετείς συμβάσεις από το ταμείο COVID. 

Ο «τοποτηρητής» της κυβέρνησης της δεξιάς, αναφέρεται στις 47 θέσεις ειδικευομένων γιατρών, λες και αυτές δεν υπήρχαν διαχρονικά για νέους γιατρούς που κάνουν τον εκπαιδευτικό κύκλο τους. Να θυμίσουμε ότι παρέλαβαν το νοσοκομείο με 23 επικουρικούς και αυτή τη στιγμή είναι 20. Αυτό που μας ξεπερνάει όμως, είναι οι 29 μόνιμοι γιατροί. Εδώ ο εμπνευστής του κειμένου χρησιμοποιεί όλη την πολιτικάντικη φαντασία του. Προφανώς εννοεί τις θέσεις που άνοιξαν και όχι αυτές που πληρώθηκαν. Σας πληροφορούμε ότι στις 6 θέσεις παθολόγων που προκηρύχτηκαν καλύφθηκαν μόνο 5 και η μία μάλλον θα είναι άγονη. Οι 6 θέσεις που επαναπροκηρύχθηκαν για τα ΤΕΠ, όπως φαίνεται θα είναι και αυτές άγονες. Υπολογίζετε και τους 2 αγροτικούς ιατρούς που βαπτίστηκαν ιατροί  COVID;   

Εκεί που πάσχει το σύστημα είναι στις ειδικότητες περί την COVID νόσο. Παθολόγων και πνευμονολόγων όπου συνδράμουν αγροτικοί γιατροί και αποσπασμένοι από ΚΥ της περιφέρειας, με μικρή ή καθόλου εμπειρία για ανάλογες νόσους.

Να θυμίσουμε ότι το νοσοκομείο μας είναι σχεδόν μονοθεματικό εδώ και έναν χρόνο, εκτελώντας μόνο το 30% των  τακτικών χειρουργείων και των εξωτερικών ιατρείων, στέλνοντας την λοιπή νοσηρότητα στο ιδιωτικό τομέα ή και σπίτι, αποκλείοντας ασθενείς με άλλες νόσους από τις δημόσιες δομές υγείας.

Ήδη το νοσοκομείο μας είναι γεμάτο με ασθενείς COVID και κατά καιρούς με διασωληνομένους εκτός ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ανοίγει πάλι χωρίς ουσιαστικούς κανόνες τον τουρισμό και την εστίαση, με τεράστιο κίνδυνο μέσα στον μήνα το πρόβλημα να γίνει ανυπέρβλητο. Δεν αξιοποιούνται θεραπείες που σώζουν ζωές, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, επενδύοντας σε ένα χαώδες σύστημα εμβολιασμών και στα αμφίβολης ευαισθησίας self test, μετακυλώντας για ακόμη μία φορά την κυβερνητική ευθύνη για την συνολική διαχείριση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Η περίφημη αύξηση των εμβολιασμών πρακτικά αποδεικνύεται «φούσκα» μιας και τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ μας κατατάσσουν ως χώρα στην 21η θέση από τις 27. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν ενισχύθηκε καθόλου (εκεί αντιμετωπίζεται η πανδημία, στην κοινότητα), ενώ τα περισσότερα ΚΥ έγιναν εμβολιαστικά κέντρα και πολλοί γιατροί τους  αποσπάστηκαν άρον άρον στα νοσοκομεία, αδυνατίζοντας περαιτέρω το σύστημα.

Έχουμε διανύσει ενάμιση χρόνο με παλινωδίες και αναποτελεσματικά μέτρα. Καλό θα ήταν να σκύψουμε όλοι με σοβαρότητα ι επάνω σε αυτήν την υγειονομική κρίση χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, μιας και το διακύβευμα παραμένει η ανθρώπινη ζωή.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!