«Η έρευνα σε βάρος μου είναι μια απεγνωσμένη αναζήτηση ενός εγκλήματος»

3057241
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 21:50

KEN 1

Ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αντιδρώντας σε αναφορές ότι η εισαγγελία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ξεκίνησε ποινική έρευνα εις βάρος του Trump Organization, του επιχειρηματικού ομίλου του δηλαδή, δήλωσε σήμερα πως «δέχεται μια άδικη επίθεση και κακομεταχείριση».

«Δεν υπάρχει τίποτε πιο διεφθαρμένο από μια έρευνα που αναζητά απεγνωσμένα ένα έγκλημα», τόνισε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως «θα ξεπεράσουμε οποιαδήποτε απόπειρα δίωξης».

Χθες η εισαγγελία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως ενημέρωσε ότι η έρευνα που διενεργεί σε βάρος του Trump Organization έχει πλέον λάβει ποινικό χαρακτήρα και δεν είναι πλέον υπόθεση του αστικού δικαίου.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, ο οποίος έχει εκλεγεί με τους Δημοκρατικούς, διενεργεί έρευνα για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του Τραμπ προτού αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Η έρευνα του Σάιρους Βανς είχε αρχίσει όταν ο πρώην δικηγόρος και εξ απορρήτων συνεργάτης του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, αποκαλύφθηκε πως είχε πληρώσει πριν από τις εκλογές του 2016 δύο γυναίκες που έλεγαν πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον Τραμπ για να εξαγοραστεί η σιωπή τους.

Η έρευνα αυτή επιταχύνθηκε αφού ο Τραμπ έχασε τον Νοέμβριο τις προεδρικές εκλογές από τον Δημοκρατικό διάδοχό του Τζο Μπάιντεν.

Η Λετίσια Τζέιμς, επικεφαλής της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, επίσης Δημοκρατική, ηγείται χωριστής έρευνας για ψευδείς δηλώσεις της αξίας ακινήτων από πλευράς του ομίλου του επιχειρηματία των ακινήτων με σκοπό την εξασφάλιση δανείων και φορολογικών απαλλαγών.

«Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης έκανε στην κυριολεξία μια εκστρατεία άσκησης δίωξης κατά του Ντόναλντ Τραμπ, πριν ακόμη γνωρίσει οτιδήποτε για μένα», δήλωσε ο τέως πρόεδρος για την Τζέιμς.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 21:50

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!