ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Ένα βήμα παρακάτω η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού

ΛΙΜΑΝΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

Το λιμάνι του Βόλου βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων. Η διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού στο Βόλο από το ΤΑΙΠΕΔ συζητήθηκε και αναλύθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, με τη συμμετοχή και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Βολιώτη Χρήστου Τριαντόπουλου.

KEN 728X100

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα και με το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) στις 13 Μαΐου 2021, το ΤΑΙΠΕΔ προετοιμάζει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, εν αναμονή της απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με την ανάπτυξη ναύσταθμου για τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζονται, αρμοδίως, τα ενδεχόμενα εκείνα και οι περιπτώσεις -μέσα από σχετικές μελέτες και αναλύσεις- που θα οδηγήσουν, τα ταχύτερο δυνατόν, στην επενδυτική αξιοποίηση του λιμανιού στο Βόλο και στην εγκατάσταση ναυστάθμου του πολεμικού ναυτικού στην περιοχή. Πρόκειται για εξελίξεις, οι οποίες αμφότερες -αν και από διαφορετικούς διαύλους- θα έχουν σημαντικό αναπτυξιακό αντίκτυπο στην οικονομία της Μαγνησίας, αλλά και θα συνεισφέρουν καθοριστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση -σε γεωστρατηγικούς και διεθνείς όρους- της περιοχής.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!