ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενεργό το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Κορινθία

3057515
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, 11:20

KEN

Αποστολή: Νίκος Χριστοφάκης

Αμφίρροπη εξακολουθεί να είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο Σχίνου-Αλεποχωρίου στην Κορινθία, όπου η φωτιά είναι μεν σε ύφεση σε σημεία από τα οποία πέρασε νωρίτερα, αλλά, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η διοίκηση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά προς το Αλεποχώρι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Live εικόνα από την περιοχή

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προληπτικά απομακρύνθηκαν κάτοικοι του Αλεποχωρίου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η φωτιά έφθασε μέσα στις αυλές σπιτιών και στάβλων. Ήταν τέτοια η ένταση της πυρκαγιάς που, όπως μαρτυρούν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του απεσταλμένου της Ζούγκλας Νίκου Χριστοφάκη από τον Σχίνο, κάηκαν ακόμα και βάρκες. Είναι ενδεικτικό ότι στην περιοχή έχει συγκεντρωθεί μία πολύ ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία αποτελείται από οκτώ αεροσκάφη, εννέα PLZ, ένα Σινούκ και δύο ελικόπτερα, τουλάχιστον 62 πυροσβεστικά οχήματα και 182 πυροσβέστες, που είναι χωρισμένοι σε επτά πεζοπόρες ομάδες.

Δείτε το σημείο στο οποίο μαίνεται η φωτιά

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο της φωτιάς, έως και κοντά στο Αλεποχώρι και από τις περιοχές που ήδη πέρασε η πυρκαγιά, οι πυροσβέστες επεμβαίνουν πλέον στοχευμένα σε εστίες που εξακολουθούν να είναι ενεργές κατά μήκος του μετώπου, ενώ ως φαίνεται ο κύριος όγκος των πυροσβεστικών δυνάμεων, κυρίως δε της αεροπυρόσβεσης, επικεντρώνεται στην αναχαίτιση του μετώπου στο ύψος του Αλεποχωρίου.

Γενικά η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη από εκείνη που αντίκρισαν οι πυροσβέστες τις πρώτες πρωινές ώρες με το φως του ήλιου, ωστόσο η ηγεσία της Πυροσβεστικής αποφεύγει μέχρι στιγμής τις υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις αναμένοντας σαφή δείγματα υποχώρησης της φωτιάς στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Video από διάφορα σημεία του Σχίνου που πέρασε η φωτιά 

 

 

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, 11:21

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!