ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νάνσυ Καπούλα: Να αρθούν οι αδικίες με τις υψηλές αντικειμενικές αξίες στις Ν. Παγασές

nansykapoula

Καυτό καλοκαίρι έρχεται στην αγορά των ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα αγγίξουν τις εμπορικές τιμές και θα αλλάξουν τον χάρτη της κτηματαγοράς, ενώ στην αγορά του real estate οι τιμές των κατοικιών παρά την πανδημία παραμένουν σε ανοδική τροχιά και το Airbnb μετά το εφιαλτικό 2020 επιστρέφει και αρχίζει να πιέζει την αγορά των ενοικίων.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι νέες αντικειμενικές θα φέρουν αυξήσεις σε περίπου 7.000 περιοχές της χώρας, ενώ για πρώτη φορά θα αποκτήσουν τιμές ζώνης 3.500 νέες περιοχές. Οι νέες αξίες των ακινήτων θα ενεργοποιηθούν το 2022 για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ και των φόρων μεταβίβασης αλλά έχουν ήδη κινητοποιήσει τους φορολογουμένους που σχεδιάζουν να μεταβιβάσουν ή και να αποκτήσουν ακίνητα. Μόλις ανακοινωθούν οι νέες τιμές αναμένεται ναεκδηλωθεί ένα κύμα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ειδικά στις περιοχές στις οποίες οι αντικειμενικές αξίες θα έχουν κάνει άλμα. Εκτιμάται ότι οιφορολογούμενοι θα σπεύσουν να ολοκληρώσουν αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές μέχρι το τέλος του έτους, πριν από την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών που θα ανεβάσουν τους φόρους που επιβάλλονται στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Μιλώντας χθες, στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, ξεκαθάρισε οτι θα πρέπει η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να αξιολογήσει πιο σωστά τις πραγματικές αξίες των περιοχών, καθώς στο παρελθόν οι τιμές στην περιοχή των Νέων Παγασών είχαν εκτιναχθεί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ όσο… στις Κάννες! «Αυτές οι αδικίες πρέπει να αρθούν» τόνισε η κ. Καπούλα.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!