ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δέσμευση Πέτσα σε Λιούπη για ένταξη της Σκοπέλου στους Μικρούς Νησιωτικούς Δήμους

ΛΙΟΥΠΗΣ ΠΕΤΣΑΣ
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών

Θέματα που αφορούν Δήμους της Μαγνησίας συζήτησε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

KEN 1

Ο κ. Λιούπης έθεσε στον Υπουργό την αναγκαιότητα να εξοπλιστούν οι Δήμοι Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου με μηχανήματα έργου, τα οποία θα συνδράμουν στο να ανταποκρίνονται οι Δημοτικές Αρχές στις πολλαπλές ανάγκες,  που προκύπτουν από έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως χιονοπτώσεις,  πλημμύρες και όχι μόνο. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε  πως θα εφοδιαστούν οι ανωτέρω Δήμοι με τα μηχανήματα έργου, καθώς πρόκειται να αξιοποιηθούν κονδύλια περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και άμεσα θα απευθυνθεί στους Δήμους σχετική Πρόσκληση για προμήθεια των συγκεκριμένων μηχανημάτων.

Επιπλέον, ο Βουλευτής επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι θα πρέπει να διευρυνθεί η έννοια των «Μικρών Νησιωτικών Δήμων», ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτούς και οι νησιωτικοί Δήμοι,  που έχουν περισσότερους από 3.500 μόνιμους κατοίκους -όπως είναι το ισχύον καθεστώς- και λιγότερους από 5.000. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Δήμος Σκοπέλου, ο οποίος υπό το παρόν καθεστώς δεν μπορεί να ωφεληθεί από τις διατάξεις που αφορούν στους μικρούς Νησιωτικούς Δήμους. Ο κ. Πέτσας συντάχθηκε πλήρως με τη διεύρυνση του ορισμού των «Μικρών Νησιωτικών Δήμων» και ενημέρωσε τον Βουλευτή πως σχεδιάζεται η συγκεκριμένη νομοθετική αλλαγή να υλοποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Δήμου Αλοννήσου, για τον οποίο εκκίνησε η διαδικασία πρόσληψης τριών υπαλλήλων- μηχανικού, οικονομολόγου και διοικητικού- αλλά η προκήρυξη του ΑΣΕΠ παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και περίπου δύο χρόνια. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ γι’ αυτή την προκήρυξη, καθώς ο λόγος καθυστέρησης είναι ο φόρτος εργασίας του Συμβουλίου.

Τέλος, ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη να αποδοθούν οι αποζημιώσεις στον Δήμο Σκοπέλου που υπέστη σοβαρές ζημίες από την κακοκαιρία «Μήδεια». Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη γρήγορη αποπληρωμή της συγκεκριμένης εκκρεμότητας.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!