ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Σάββατο η πρώτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου – Ποια πτήση θα κάνει ποδαρικό

DSC 0046

Οι πρώτοι τουρίστες μέσω του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας θα φτάσουν το Σάββατο 22 Μαΐου, εγκαινιάζοντας τη φετινή τουριστική σεζόν για το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η πρώτη πτήση έρχεται από τη Γαλλία και το Παρίσι με 189 επιβάτες, όπως μας ενημέρωσε ο αερολιμενάρχης του κρατικού αερολιμένα Νέας Αγχιάλου, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, μιλώντας στην εκπομπή “Θεσσαλικό Περισκόπιο” των δύο ραδιοσταθμών Βόλου και Λάρισας και των δυο Ραδιοθαλάμων Καρδίτσας και Τρικάλων.

Ο κ. Ευσταθίου μας ενημέρωσε ότι σταδιακά και μέχρι τέλος Ιουνίου, θα έχει ολοκληρωθεί  το πρόγραμμα των αφίξεων από Γερμανία, Αγγλία και Ισραήλ, ενώ ίσως να προκύψει και νέα συμφωνία για επιπλέον δρομολόγια και προορισμούς, αλλά αυτό θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Ιουνίου.

Για την ώρα, τα σίγουρα δρομολόγια και οι αναμενόμενες αφίξεις, εκτός από την πρώτη που ήδη αναφέραμε, από Γερμανία θα ξεκινήσουν 5 Ιουνίου με δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγιο, από Αγγλία 12 Ιουνίου επίσης με δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα, ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου θα καθοριστούν και οι πτήσεις από το Ισραήλ.

Σε ερώτηση, σχετική με την απόφαση του Υπερταμείου για την αξιοποίηση των 23 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων αρχής γενόμενης από την Καλαμάτα και αν αφορά και το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ο κ. Ευσταθίου μας επεσήμανε ότι το αεροδρόμιο της Αγχιάλου δεν είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες, αφού η επιβατική κίνηση είναι σχετικά περιορισμένη (είναι μεταξύ των 6 αεροδρομίων με την μικρότερη επιβατική κίνηση), για να συμπληρώσει πώς από τη στιγμή που υπάρχει πρόθεση παραχώρησης των κρατικών αεροδρομίων, θα προχωρήσει ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα καθοριστούν. Υποστήριξε δε ότι μια τέτοια απόφαση θα συμβάλλει στην αύξηση της επιβατικής κίνησης, αφού θα προκύψουν βελτιωτικές παρεμβάσεις, ωστόσο είναι άγνωστο το πότε και πώς, και ότι ο ίδιος δεν είχε σχετική ενημέρωση.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

ert.gr

error: Content is protected !!