ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έναρξη λειτουργίας της Σχολής Αρχιπυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ζητά με αναφορά του ο Αθανάσιος Λιούπης

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΟΥΠΗΣ 1280x720 1
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το αίτημα της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.), για την έναρξη λειτουργίας της Σχολής Αρχιπυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το πέρας της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου προώθησε με αναφορά του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

KEN 1

Τα μέλη της Ένωσης χαρακτηρίζουν  ως εξόχως σημαντική  την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας επιμόρφωσης των συμμετεχόντων Πυρονόμων στο αντίστοιχο Ειδικό Τμήμα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Ταυτόχρονα συγχαίρουν υπηρεσιακούς, επιτελικούς παράγοντες και πολιτική ηγεσία, για το συντονισμό και το άριστο αποτέλεσμα. 

Επιδιώκουν την πρόβλεψη αντίστοιχης διαδικασίας για τους Αρχιπυροσβέστες  Παραγωγικής Σχολής, όπως προβλέπεται από το Ν.4662/2020, ώστε να δοθεί η δυνατότητα επιμόρφωσης και υπηρεσιακής εξέλιξης στο Πυροσβεστικό προσωπικό. 

Τη δεδομένη στιγμή στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν περί τους 4300  Υπαρχιπυροσβέστες, που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αντίστοιχες εισιτήριες εξετάσεις για την εν λόγω Σχολή. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Ένωση,  υπάρχει σημαντική έλλειψη Αρχιπυροσβεστών Παραγωγικής Σχολής στη διοικητική πυραμίδα της Υπηρεσίας, γεγονός που θα ομαλοποιούσε την ιεραρχική δομή του Σώματος και θα βελτίωνε σημαντικά την παροχή νευραλγικών υπηρεσιών  από το Σώμα σε όλη την Επικράτεια. 

Ο κ. Λιούπης κατανοώντας το δίκαιο του αιτήματος ζητά από τον Υπουργό να προβεί στις σχετικές ενέργειες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της τηλεκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύγχρονης) και να προγραμματίσει την έκδοση της σχετικής προκήρυξης, παρέχοντας τη δυνατότητα επιμόρφωσης και υπηρεσιακής εξέλιξης σε πολλά μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!