Οι «Επαναστατικές διαδρομές 2021» στη Μαγνησία

Στιγμιότυπο 2021 05 22 2.01.14 μμ
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στις 28, 29 και 30 Μαΐου 2021 η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.) υποδέχεται μοτοσυκλετιστές εκπροσώπους των συνεργαζόμενων Λεσχών  Αλεξανδρούπολης,  Λεωνίδιου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε ιστορικές διαδρομές στη Μαγνησία. 

KENT728X100 1

Η συνάντηση αυτή των Ελλήνων μοτοσυκλετιστών είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Επαναστατικές Διαδρομές 2021», η οποία δημιουργήθηκε από τις παραπάνω Λέσχες της Ελλάδας και την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού από την Κύπρο, για να τιμήσουμε την Επανάσταση του 1821 και τους αγώνες των Ελλήνων, πριν και μετά απ´αυτήν, για την Ελευθερία. 

Πενήντα (50) συνολικά μοτοσυκλετιστές, εκπρόσωποι των Λεσχών Αλεξανδρουπόλεως (MOTO CLUB ALEXANDROUPOLIS “ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ”), Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.ΜΕ.) και της Μοτοπαρέας Λεωνιδίου θα βρίσκονται στην περιοχή μας από την Παρασκευή 28/5/21 με σκοπό να περιηγηθούν ιστορικά μέρη της Μαγνησίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 29/5/2021, όλοι οι εκπρόσωποι των Λεσχών μαζί  με μέλη της ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β. και ξεναγό μας τον Δήμο Βελεστίνου, θα επισκεφτούν την πόλη του Βελεστίνου. Θα περιηγηθούν  στο «Σπίτι του Ρήγα», στην Υπέρεια Κρήνη και θα επισκεφτούν το Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής». Στη συνέχεια, οι μοτοσυκλετιστές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Δρ. Δημητρίου Απ. Καραμπερόπουλου, Ιστορικού της Ιατρικής και Πρόεδρου της «Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα» με τίτλο “Ο Ρήγας Βελεστινλής έσπειρε το σπόρο της Ελευθερίας στους  Ελληνες…»    Ο Δρ. Καραμπερόπουλος, ο οποίος έχει αφιερωθεί επί σειρά ετών στη μελέτη του έργου του Ρήγα προσφέροντάς μας πολύτιμο υλικό για την κατανόηση των ιδεών του πρωτεργάτη της Επανάστασης, θα ταξιδέψει ειδικά για τον σκοπό αυτό στην γενέθλια πόλη του. Μετά την ομιλία, η συνδιοργανώτρια Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και η Αντινομάρχης κα Δωρ. Κολινδρίνη θα δεξιωθούν τους επισκέπτες μας.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 30 Μαΐου 2021, οι μοτοσυκλετιστές θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών. Εκεί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί Αρτοκλασία. Η πράξη μας αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών υπήρξε το σημείο αναφοράς για την Επανάσταση στο Πήλιο και τον πρωτεργάτη της Άνθιμο Γαζή.          

Αυτή, την πρώτη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Επαναστατικές Διαδρομές 2021, θα την ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις πόλεις του Λεωνιδίου, της Αλεξανδρούπολης και του Μεσολογγίου. Στο Μεσολόγγι μάλιστα θα συναντηθούμε με την πορεία της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.

Κορυφαία εκδήλωση μας θα αποτελέσει η μεγάλη προσκυνηματική πορεία των Ελλήνων μοτοσυκλετιστών εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας και της Κύπρου. Το προσκύνημά μας αυτό θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου και θα συμπεριλάβει τόπους – ορόσημα για την Ελληνική Επανάσταση: το Βελιγράδι για να τιμήσουμε το Ρήγα Βελεστινλή και τους συναγωνιστές του, την Οδησσό για να τιμήσουμε τη Φιλική Εταιρεία και τον Ελληνισμό της διασποράς, το Ιάσιο και το Δραγατσάνι, όπου μάλιστα θα συναντηθούμε με τον Ιερό Λόχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Διονύσιος Σολωμός», για να τιμήσουμε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τον Ιερό Λόχο του. 

Η πορεία μας θα συνεχιστεί μέσα στην Ελλαδική και την Κυπριακή επικράτεια και θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις σε πόλεις από τις οποίες θα διέλθει.

Πληροφορίες: 

Αρης Κωνσταντέλις, 

Πρόεδρος ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β. 

Τηλ. 6972093408

Θωμάς Κακαδιάρης, 

Μέλος της Πρωτοβουλίας 

«Επαναστατικές Διαδρομές 2021»

Τηλ. 6944759739

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!