ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Βρετανοί επιστρέφουν και πάλι στα σούπερ μάρκετ όσο προχωρά η εμβολιαστική εκστρατεία

3060112


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, 11:45

KEN 4

Οι Βρετανοί καταναλωτές πηγαίνουν πιο συχνά στο σούπερ μάρκετ όσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του COVID-19 ανεβάζει ρυθμούς, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η εταιρεία αναλύσεων αγοράς Kantar ανέφερε ότι οι καταναλωτές πραγματοποίησαν 58 εκατ. περισσότερες επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ στις 12 εβδομάδες έως τις 16 Μαΐου απ’ ό,τι την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν η Βρετανία είχε πληγεί από το πρώτο κύμα του κορωνοϊού.

«Όσο η εμβολιαστική εκστρατεία προχωρά ολοταχώς, οι καταναλωτές νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά για να επιστρέψουν στα καταστήματα» ανέφερε ο Φρέιζερ ΜακΚέβιτ, στέλεχος της Kantar.

Έως χθες πάνω από 38 εκατ. Βρετανοί είχαν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου.

Σύμφωνα με την Kantar, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ίσως περιορίζεται η μεγάλη εβδομαδιαία εξόρμηση στο σούπερ μάρκετ, μια τάση που επανεμφανίστηκε πέρυσι όταν οι Βρετανοί προσπαθούσαν να μειώσουν τον χρόνο που βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μέσο μέγεθος του καλαθιού των αγορών μειώθηκε για τρίτο συνεχή μήνα στις 22,82 λίρες, το χαμηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Μάρτιο.

Το ποσοστό των αγορών σε διαδικτυακά σούπερ μάρκετ, ένα ακόμα ορόσημο των καταναλωτικών συνηθειών της περασμένης χρονιάς, παρέμεινε πολύ υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019, αλλά υποχώρησε από το 13,9% του Απριλίου στο 13,4% τον τελευταίο μήνα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, 11:49

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!