ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Στηρίζω το μέλλον καταγράφοντας το παρελθόν” – Το Istorima καλεί τους νεαρούς Λαρισαίους

istorima 780x405

Η πρόσκληση ερευνητών του Istorima για τους νομούς Λαρίσης, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας άνοιξε και καλεί νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών, που αγαπούν τον τόπο τους και τους ανθρώπους του, να καταγράψουν τις ιστορίες του.

Το Istorima είναι μία αστική-μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό τη δημιουργία Αρχείου Προφορικών Ιστοριών της Ελλάδας, μέσα από την προσφορά 9μηνης αμειβόμενης απασχόλησης σε εκατοντάδες νέους όλης της χώρας. Για τα επόμενα 4 χρόνια το Istorima θα εκπαιδεύσει 1500 ερευνητές από κάθε νομό της χώρας για να καταγράψουν προφορικές ιστορίες από τον τόπο καταγωγής τους.Μέχρι τώρα 293 ερευνητές από την Αττική, τηΒόρεια Ελλάδα,την Πελοπόννησο, την Κρήτη αλλά και νησιά του Αιγαίου έχουν συλλέξει πάνω από 6000 ιστορίες.

Οι ερευνητές του Istorimaσυλλέγουν διηγήσεις και ιστορίες, παλιές και σύγχρονες, από διάφορες ιστορικές περιόδους και από ένα εύρος θεμάτων. Παρακινούν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους της κοινότητάς τους, να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε να μη χαθούν οι ιστορίες τους. Οι ιστορίες θα διαφυλάσσονται σε ένα Αρχείο προσβάσιμο στο κοινό ενώ επιλεγμένες θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδαwww.istorima.org σε μορφή podcast, video και γραπτές. Ιδρύτριες του έργου είναι η ιστορικός και Provost του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) KatherineFleming και η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου.

Το Istorimaυλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος(ΙΣΝ)και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Όλες οι πληροφορίες, τα απαιτούμενα κριτήρια, καθώς και η δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.istorima.org.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!