Η Ζέττα Μακρή με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου

IMG 5cc8f4a7178ee895b571c1f0ceb671f1 V
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το «1821 – 2021 Το Μουσείο πάει σχολείο» ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης, που είχε η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιο Λάσκο, την Τρίτη 25 Μαϊου.

KEN 1

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, συμμετείχαν επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Χιονής και ο σύμβουλος επικοινωνίας του Πολεμικού Μουσείου, δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Καραχάλιος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι διαδικασίες υλοποίησης, οι στόχοι και οι προσδοκίες μιας περιοδεύουσας επετειακής έκθεσης σε μεγάλες πόλεις των Περιφερειακών Ενοτήτων, σε σύμπραξη με το Υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για μια εναλλακτική πρωτοβουλία, με την οποία οι κάτοικοι της Περιφέρειας, ανάμεσά τους και οι μαθητές, θα ενημερωθούν για τα σπάνια κειμήλια του 1821, με την επιρροή των ιστορικών εκθεμάτων να διατρέχει την Ελλάδα, μέσα και από τις σχολικές τάξεις.

Προάγγελος της συνάντησης ήταν η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας στο Πολεμικό Μουσείο, όπου η κ. Μακρή και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανής, είχαν εδραιώσει τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της δράσης «Το Μουσείο πάει Σχολείο», υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και με φορέα οργάνωσης το Πολεμικό Μουσείο.

Η Υφυπουργός Παιδείας βρήκε εξαιρετικό το διαδραστικό εγχείρημα του Πολεμικού Μουσείου και εξήρε την συστηματική μελέτη της Ιστορίας με βιωματικό τρόπο μέσα από αξιόλογες παιδαγωγικές, μαθητοκεντρικές δραστηριότητες.

Η κ. Μακρή ανέφερε «Αγκαλιάζουμε και ενθαρρύνουμε την σύγχρονη προσέγγιση του ρόλου του Μουσείου. Αναγνωρίζουμε και επικροτούμε τη διαρκή ανάγκη του Πολεμικού Μουσείου να συμμετέχει στη διατήρηση και τη συνέχεια της ιστορική μας ταυτότητας, να διαμορφώνει και να ενδυναμώνει τη συλλογική ιστορική μνήμη, να μορφώνει και να διαπαιδαγωγεί πάνω στις ιστορικές αλήθειες, αξίες, αρετές των Ελλήνων και των αγώνων τους.
Μέσα και από αυτό το εγχείρημα του Πολεμικού Μουσείου, όλοι οι Έλληνες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ανεκτίμητα κειμήλια – εκθέματα μια πρωτότυπης έκθεσης σε περιοδεία στην ελληνική Περιφέρεια. Στηρίζουμε και επιβραβεύουμε την καινοτόμα παιδαγωγική φιλοσοφία και πρακτική του Πολεμικού Μουσείου, όπου μέσω των άρτιων εκπαιδευτικών του προγραμμάτων καλλιεργεί τα υψηλά και πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, του σεβασμού, της ενότητας και της ομοψυχίας».

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!