Βόλος: Πανσέληνος Μαΐου – Εκπληκτικές εικόνες από το Φεγγάρι των Λουλουδιών

192294762 182051153817971 3271205553427781865 n
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Πανσέληνος του Μαΐου εμφανίστηκε στο νυχτερινό ουρανό και προσφέρει ένα υπέροχο θέαμα, ενώ είναι η τελευταία υπερπανσέληνος για το 2021.

KENT 2

Συγκεκριμένα, η Πανσέληνος σήμερα βρίσκεται στη κορύφωση της και είναι γνωστή ως σεληνιακή έκλειψη.

Το εν λόγω φαινόμενο είναι ιδιαίτερα σπάνιο και προκύπτει όταν η τροχιά του φεγγαριού πλησιάζει προς τη Γη και δίνει την εντύπωση πως είναι μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Μάλιστα, ονομάζεται και Φεγγάρι των Λουλουδιών, καθώς στην αρχαιότητα οι λαοί δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους.

Παράλληλα, τα φεγγάρια ονομάζονταν ανάλογα με τις γεωργικές εργασίες ή τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη περίοδο.

Χαρακτηριστικά, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου, λέγεται Φεγγάρι του Λύκου, του Φεβρουαρίου Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια) και Απριλίου λέγεται Ροζ Φεγγάρι.

Τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Σεπτέμβρη Φεγγάρι της Σοδειάς, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

Δείτε μαγικές εικόνες από τον Βόλο:

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!