Η Ρουμανία θα αλλάξει το όνομα της οδού όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας σε… Προτασέβιτς

3061306
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, 11:39

Η οδός της ρουμανικής πρωτεύουσας, του Βουκουρεστίου, όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας μπορεί να μετονομαστεί προς τιμή του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς ως κίνηση αλληλεγγύης ύστερα από τη δραματική σύλληψή του, είπε δήμαρχος της περιοχής.

Η ιδέα προτάθηκε από καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου αφού λευκορωσικό μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε το αεροπλάνο της Ryanair στο οποίο επέβαινε ο Προτασέβιτς την Κυριακή, πραγματοποιώντας την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, και το ανάγκασε να προσγειωθεί στο Μινσκ, όπου συνελήφθησαν ο ίδιος και η σύντροφός του.

Εάν μετονομαστεί ο δρόμος, η αλληλογραφία της λευκορωσικής πρεσβείας και οι επαγγελματικές κάρτες των υπαλλήλων της θα φέρουν τη διεύθυνση «Προτασέβιτς 26». Ο δημοσιογράφος είναι εδώ και 10 χρόνια έντονος επικριτής του Λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Θα υποβάλω την πρόταση στο δημαρχείο του Βουκουρεστίου» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η Κλοτίλντ Αρμάντ, δήμαρχος στην πρώτη περιφέρεια του Βουκουρεστίου, όπου βρίσκεται η πρεσβεία.

«Ζούμε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος και αυτή η πράξη τρομοκρατίας από τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο να αναχαιτίσει μια εμπορική πτήση μεταξύ δύο χωρών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη» επισήμανε.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, 11:49

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!