Η Ρωσία χαιρετίζει την “πειστική” νίκη του Άσαντ στις εκλογές της Συρίας

3061960
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, 13:26

KENT728X100 1

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαιρέτισε σήμερα την «πειστική» νίκη του Μπασάρ αλ Άσαντ στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Συρία, καταγγέλλοντας παράλληλα τις επικρίσεις των δυτικών για τον σύμμαχό του.

Η «πειστική νίκη του σημερινού αρχηγού του κράτους είναι», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας, «ένα σημαντικό βήμα για να ενισχυθεί η σταθερότητα της Συρίας».

Η Ρωσία έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία από το 2015, ενώ η παρέμβασή της κρίνεται ότι έσωσε το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Σύρος ηγέτης, έπειτα από μια δεκαετία εμφυλίου πολέμου, παραμένει στο τιμόνι της χώρας και επανεξελέγη, με βάση επίσημα αποτελέσματα, με ποσοστό μεγαλύτερο από το 95% των ψήφων για μια τέταρτη θητεία.

Η Μόσχα σημείωσε επίσης ότι οι δυτικές επικρίσεις για την επανεκλογή του στην προεδρία της Συρίας συνιστούν «μια ασύστολη πολιτική πίεση στη Δαμασκό και μια νέα προσπάθεια ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας».

Παράλληλα τον Άσαντ συνεχάρη σήμερα για την επανεκλογή του στην προεδρία της Συρίας και η Κίνα.

Οι αντίπαλοι του Άσαντ και η Δύση δηλώνουν ότι οι εκλογές αυτές αμαυρώθηκαν από νοθεία και, παρά τις επικρίσεις από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία, ο Σύρος ηγέτης εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης υποστήριξης από την Κίνα.

«Η Κίνα και η Συρία είναι παραδοσιακά καλοί φίλοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Τσάο Λιζιάν σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα στο Πεκίνο και εξέφρασε τις ευχές του στον Άσαντ.

«Η Κίνα υποστηρίζει σθεναρά τη Συρία στη διαφύλαξη της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής της ακεραιότητας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η προεδρία του Άσαντ έχει καθοριστεί από τον πόλεμο στην Συρία στα δέκα χρόνια του οποίου έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους 11 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, 13:51

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!