Απατεώνες «ψάρεψαν» θύματα στη Σκιάθο – Τα κόλπα για να τους φάνει λεφτά

kinito 1

Δύο περιπτώσεις απάτης καταγγέλθηκαν σήμερα στη Σκιάθο. Ειδικότερα,  στις 8.30 το πρωί μετέβη στο Α.Τ. Σκιάθου μια 56χρονη Κινέζα και υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων, καθώς όπως υποστήριξε, από 26 έως 27 Μαΐου άγνωστοι ήρθαν σε επαφή μαζί της μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στα κινέζικα και την ενημέρωσαν ότι δήθεν ο αδερφός της που διαμένει μόνιμα στην Κίνα, τραυματίστηκε σοβαρά και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

KEN 4

Ο ένας δράστης προσποιήθηκε τον γιατρό και ο β’ δράστης τον εκπρόσωπο εταιρείας ταχυμεταφορών, ο οποίος της υπέδειξε τραπεζικό λογαριασμό ελληνικής τράπεζας και την καθοδήγησε να καταθέσει το ποσό που της ζήτησε ο δήθεν γιατρός, ύψους 5.500 ευρώ.

Η 56χρονη πείστηκε και κατέθεσε τα λεφτά, διαπιστώνοντας στη συνέχεια ότι επρόκειτο για απάτη.

Επίσης, λίγες ώρες αργότερα, 44χρονος Έλληνας μετέβη στο Α.Τ. Σκιάθου και κατήγγειλε απάτη σε βάρος του.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 44χρονος επαγγελματίας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης αλιευμάτων στην Ακρόπολη Σκιάθου, στις 24 Μαΐου, στις 10 το πρωί επικοινώνησαν δύο άτομα στο κινητό του και του είπαν ότι είναι αλιείς από την Αλεξανδρούπολη και βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή Σκάντζουρα με κατεύθυνση προς Σκιάθο, υποστηρίζοντας ότι δήθεν ήθελαν να του προμηθεύσουν αλιεύματα σε χαμηλότερη τιμή.

Ο 44χρονος πείστηκε από τα λεγόμενά τους και παρήγγειλε 80 κιλά αλιεύματα έναντι 2.400 ευρώ.

Στις 24 Μαΐου έκανε τρεις καταθέσεις σταδιακά 400 ευρώ, 300 ευρώ και 300 ευρώ κι όταν επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί τους, δεν κατέστη εφικτό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαπιστώσει ότι επρόκειτο για απάτη και σήμερα να καταγγείλει το συμβάν στην Αστυνομία.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!