Κόκκαλης: «Η κυβέρνηση υπαίτια για την πολιτιστική “εξαΰλωση” της χώρας και την εξαθλίωση χιλιάδων εργαζομένων»

kokkaliss 780x405
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες εργαζόμενων στον κλάδων του πολιτισμού και των τεχνών για τη μη επαρκή στήριξή τους από την κυβέρνηση λόγω της πανδημίας, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υγειονομική κρίση της πανδημίας πέραν της απειλής για την ανθρώπινη ζωή, προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες και στην οικονομία, όπου κυριολεκτικά ισοπέδωσε ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους. Ένας από αυτούς, ίσως ο πλέον λαβωμένος, είναι ο κλάδος των ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών.

Πολλές χιλιάδες εργαζομένων στο χώρο έμειναν χωρίς δουλειά, χωρίς ένα μεροκάματο για 14 συνεχόμενους μήνες, με την κυβέρνηση να δοκιμάζει τα όριά τους.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι δεν ξόδεψε όλα τα χρήματα που είχε στη διάθεσή της για τη στήριξη της οικονομίας μέσα στην πανδημία, παριστάνοντας το «νοικοκύρη». Αυτοί οι πανηγυρισμοί όμως φαίνεται πως πληρώθηκαν με το «αίμα» και των ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών.

Όπως οι ίδιοι λένε και έχουν απόλυτο δίκιο, καμία κοινωνία δεν στάθηκε όρθια χωρίς τέχνες και πολιτισμό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει έστω και στο «και πέντε» να στηρίξει τον εξουθενωμένο και στα πρόθυρα της διάλυσης αυτόν κλάδο. Διαφορετικά θα είναι η αποκλειστική υπαίτια για την «πολιτιστική» εξαΰλωση μίας ολόκληρης χώρας και την εξαθλίωση χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων εργαζομένων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!