ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαρισαϊκή Λέσχη: Καταγγελία για την κυκλοφορία επί της οδού Μαρτάλη-Τελωνείο (φωτό)

martali 1

Για «οργή και αγανάκτηση Λαρισαίων οδηγών κατά τη διέλευσή τους επί της οδού Μαρτάλη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαρισαϊκή Λέσχη.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «οι εικόνες δείχνουν από μόνες τους την δραματική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται επί της οδού Μαρτάλη (τελωνείο), που βρίσκεται στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Λαρισαίων (Θεσσαλικό – Χαραυγή).

Ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί τη διέλευση αυτοκινήτων εκτός της συνοικίας Χαραυγής και των συνοικιών Τούμπας & Αγίου Γεωργίου. Καθημερινά διέρχεται μεγάλος όγκος αυτοκινήτων, που μέσω της υπόγειας διάβασης της Φαρσάλων καταλήγουν στο κέντρο της πόλης.

Κυκλοφοριακό χάος επίσης δημιουργείται από την μαζική έξοδο των Φορτηγών, κινούμενα από το Τελωνείο μέσω της οδού Δούκα προς τον κυκλικό κόμβο της Λεωφόρου Καραμανλή, λόγω της στενότητας του δρόμου.Το όλο πρόβλημα γίνεται ακόμα σοβαρότερο από την λειτουργία κοντά στο κόμβο Συνεργείου Αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο η κυκλοφορία.

Επιπρόσθετα στην διασταύρωση των οδών Δράμας και Δούκα υπάρχει STOP από την πλευρά της Δούκα το οποίο οι οδηγοί των Φορτηγών παραβιάζουν ανελλιπώς με κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Η λειτουργία του Τελωνείου εντός της πόλης είναι η αιτία του προβλήματος, λόγω μεγάλου αριθμού φορτηγών που διέρχονται και σταθμεύουν επί της οδού Μαρτάλη, στην είσοδο του Τελωνείου αλλά και γύρω από την υπόγεια διάβαση Φαρσάλων.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος να σημειωθεί ατύχημα είτε με Ι.Χ. , ποδήλατα, πεζούς λόγω ότι δεν υπάρχει καλή ορατότητα από τον όγκο των φορτηγών.

Το αξιοσημείωτο στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στο Τελωνείο είναι ότι οι οδηγοί φορτηγών που σταθμεύουν επί της οδού Μαρτάλη για προσωπική τους χρήση τοποθετούν κατά μήκος της οδού σκαμπό, τραπεζάκια και άλλα.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται επί πλέον πρόβλημα στην κυκλοφορία, και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόσκρουσης των ΙΧ αυτοκινήτων πάνω σε αυτά, επιπλέον, δε, ρυπαίνεται και ο χώρος.

Επιτέλους οι αρμόδιες αρχές να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα απομακρύνοντας το Τελωνείο μέσα από την πόλη (εξάλλου είχε κατασκευαστεί καινούριο στην περιοχή Ομορφοχωρίου αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε).

Τον 21ο αιώνα δεν νοείται να βιώνουμε τέτοιες τριτοκοσμικές συνθήκες σε δρόμους σε ένα ευνομούμενο κράτος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών είτε είναι οδηγοί, είτε πεζοί. Δώστε λύση να μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100
error: Content is protected !!