Ευχαρίστησε Πλακιωτάκη για Σποράδες η Ζέττα

ΖΕΤΤΑ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ευχαριστίες Ζ. Μακρή σε Γ. Πλακιωτάκη για την βελτίωση των Λιμένων Σκοπέλου – Λουτρακίου και την επιδότηση της ναυτιλιακής διασύνδεσης των Β. Σποράδων με την Θεσσαλονίκη.

KEN 1

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε, σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη για την θετική απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – η οποία, εκτάκτως, συνεδρίασε – για την  έγκριση των οριστικών μελετών χωροθέτησης έργων και χρήσεων Λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας Δ. Σκοπέλου. Η συγκεκριμένη απόφαση  ήταν εξαιρετικά σημαντική προκειμένου  να συμπληρωθεί αλλά και να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, που καταβάλλεται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από την δημοτική αρχή Σκοπέλου, για την ολιστική αναβάθμιση και βελτίωση των λιμένων του νησιού. Σημειώνεται ότι η ΕΣΑΛ, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου, από το  πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», έργου με τίτλο: «Οριστικές Μελέτες Έργων Λιμένων Νήσου Σκοπέλου» συνολικού προϋπολογισμού 692.000,00 €​ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ), έχει, ήδη, εγκρίνει, από τον περασμένο Δεκέμβριο,  τις οριστικές μελέτες πλαισίου έργων ανάπτυξης του Λιμένα Σκοπέλου. 

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Πλακιωτάκη για την υλοποίηση της δέσμευσης, που έδωσε στην από 18 Μαΐου 2021 συνάντηση, που είχε μαζί του, παρουσία του Δημάρχου Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση και του Προέδρου ΔΣ του  Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, κ. Άγγελου Ξηντάρη, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την συγκεκριμένη έκβαση του ζητήματος καθώς ήταν θέμα πολλών συναντήσεων και συζητήσεων της Υφυπουργού με τον κ. Πλακιωτάκη για περίπου ένα χρόνο. 

Ακόμη, ο Υπουργός ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι διευθετήθηκε, επίσης, και η ημερολογιακή παράταση της επιδότησης της δρομολογικής περιόδου της άγονης γραμμής από 15 Ιουνίου 2021 μέχρι 3 Οκτωβρίου 2021 (ήταν προγραμματισμένη μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2021) για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος, ζήτημα για το οποίο ο κ. Πλακιωτάκης είχε δεσμευθεί στην ίδια συνάντηση. Συγκεκριμένα, έχει γίνει συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής και της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την εισαγωγή τριών (3) δρομολογίων την εβδομάδα από την Θεσσαλονίκη προς τις Βόρειες Σποράδες – Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο – σε τρεις φάσεις, από τις 14 έως 29 Ιουνίου 2021, από τις 30 Ιουνίου 2021 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 και, τέλος, από τις 6 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2021. Ειδικότερα, κατά την πρώτη και τρίτη φάση, τα δρομολόγια θα διενεργούνται κάθε Δευτέρα, Παρασκευή, στις 07.00 π.μ. και κάθε Σάββατο στις 07.45 π.μ., ενώ, κατά την δεύτερη φάση, κάθε Δευτέρα, στις 07.00 π.μ. και κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 07.45 π.μ. Και στις τρεις φάσεις, το πλοίο θα έχει παραμονή στην Αλόννησο και θα επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη κάθε Κυριακή απόγευμα.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Πλακιωτάκη και για αυτή του την παρέμβαση καθώς ένα βασικό, κοινό, πάγιο, πολυετές  και δικαιότατο αίτημα των κατοίκων της Σκοπέλου και Αλοννήσου, αυτό της επιδοτούμενης ναυτιλιακής διασύνδεσης των  Βορείων Σποράδων και, συγκεκριμένα, των δύο προαναφερόμενων νησιών με την Σκιάθο και την Θεσσαλονίκη διευθετήθηκε προκειμένου, επιτέλους, να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι, οι επισκέπτες αλλά και οι τουρίστες των νησιών αυτών, κατά την καλοκαιρινή περίοδο,. Το ζήτημα ταλαιπωρούσε πάρα πολλά χρόνια τους κατοίκους αλλά και τους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς των νησιών, καθώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δίσταζαν να συνάψουν συμβάσεις με τους επιχειρηματίες, με συνέπεια, την συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, στα δύο αυτά νησιά,  σε μόλις 40 ημέρες. Παρά την πολυετή τουριστική «απομόνωσή» τους, μόνιμη, βιώσιμη και αποτελεσματική λύση δεν είχε βρεθεί, μέχρι σήμερα, που το πρόβλημα διευθετήθηκε με την αποτελεσματική πρωτοβουλία και τις ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!