«Θέτις» και Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας καθαρίζουν ακτογραμμή του Βόλου

epichirisi katharismos akton tou dimou volou Screenshot 285

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου “ΘΕΤΙΣ” σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, την Κυριακή 6-6-2021 θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό της ακτογραμμής από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Β.Α, (Άναυρο) έως το ΞΕΝΙΑ και ώρα 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ. στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, των θαλασσών και των ακτών.

KEN 728X100

Το 1972 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θεσμοθέτησε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάστηκε το 1974. Σήμερα αυτή η ημέρα αποτελεί μια τεράστια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα όπως  τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η θαλάσσια ρύπανση, ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η βιώσιμη κατανάλωση, τα εγκλήματα κατά της άγριας φύσης και πολλά άλλα στην οποία συμμετέχουν πάνω από 140 χώρες τον χρόνο.

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει διαφορετικό θέμα, το οποίο υιοθετούν μεγάλες επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινότητες και κυβερνήσεις  για να υποστηρίξουν τον αγώνα για τη περιβαλλοντική προστασία.

 Για φέτος (2021) το σύνθημα είναι “Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση” (Reimagine, Recreate, Restore)  και είναι η απαρχή της διεθνούς δεκαετίας δράσης (2021-2030) που εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων των Ηνωμένων Εθνών (UN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων, απο τις κορυφές των βουνών μέχρι τα βάθη της θάλασσας.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της πολιτικής της αειφόρου ανάπτυξης είναι ένας απο τους τομείς δράσης του Ευρωπαϊκού Σοροπτιμισμού.

Ο όμιλος “ΘΕΤΙΣ” όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια με την ανακύκλωση απορριμμάτων, με δενδροφυτεύσεις, με καθαρισμό ακτών και άλλες δράσεις.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!