Βόλος: Απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

apergia 68 252863 135368 type13262
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στην 24ωρη απεργία, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, για τις 10 Ιουνίου 2021, συμμετέχει και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας και πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

KEN

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα σημεία του νομοσχεδίου με τα οποία διαφωνεί, όπως: η κατάργηση του 8ωρου και η επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και φαλκίδευση ακόμη περισσότερο του δικαιώματος στην απεργία, την κατάργηση του φιλεργατικού, όπως το αναφέρουν, νόμου για τα εργασιακά, τον Ν. 1264/82 και παραπέμπουν στον Ο.ΜΕ.Δ. τις απεργίες και μέχρι ο μεσολαβητής να αποφασίσει, η απεργία αναστέλλεται!!!

Επίσης τονίζει, ότι “καταργείται η Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους κι επιχειρήσεις, μειώνεται η αμοιβή των υπερωριών (αν και όταν αυτές πληρώνονται) και απελευθερώνονται οι απολύσεις εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, καμιά νομική υποχρέωση δεν έχουν οι εργοδότες για αύξηση των θέσεων εργασίας, οι οποίες θα μειωθούν ακόμη περισσότερο εξαιτίας των αυξημένων υπερωριών και του 10ώρου”.

“Διαλύουν”, τέλος τονίζεται, “τον ΣΕΠΕ απομακρύνοντάς το από την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας με τη μετατροπή του σε «δήθεν» ανεξάρτητη αρχή, απεκδυόμενοι την πολιτική ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας”.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!