Για «υποκρισία στους εορτασμούς για την Ημέρα Περιβάλλοντος» κάνει λόγο η ΛΑ.ΣΥ. Τεμπών

lasy
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Για «υποκρισία στους εορτασμούς για την Ημέρα Περιβάλλοντος» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών.

Όπως αναφέρεται, «γιορτάζεται και φέτος, από αυτούς που καταστρέφουν συνειδητά το περιβάλλον, (κυβέρνηση, αστικά κόμματα, δημοτικές και περιφερειακές αρχές), η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Πόση υποκρισία!!! Την ώρα που:

-Όλοι αυτοί εγκρίνουν σωρηδόν τις ΜΠΕ, των επιχειρηματικών ομίλων που αδειοδοτεί η ΡΑΕ, σε όλη την Ελλάδα και στο δήμο Τεμπών, στο όνομα δήθεν της “πράσινης” ανάπτυξης, που μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα την ενέργεια και καταστρέφει το περιβάλλον.

-Για χάρη των καπιταλιστικών κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ, αυτοί που “γιορτάζουν” καταστρέφουν η ετοιμάζονται να καταστρέψουν τις βουνοκορφές της χώρας μας, της Θεσσαλίας, του δήμου Τεμπών (Κίσσαβος, κάτω Όλυμπος), με την εγκατάσταση πλήθους ανεμογεννητριών, όπως και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, βοσκοτόπων και δασικών εκτάσεων, για να “φυτέψουν” φωτοβολταϊκά, όπως στο δήμο Τεμπών (Γκιντίκι, ΔΕ Νέσσωνα, κα).

-Διοχετεύουν δις ευρώ στις επενδύσεις στην “πράσινη” οικονομία, ενώ συνεχίζουν προκλητικά την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας και των αναγκαίων υποδομών και μηχανισμών πολιτικής προστασίας, την έλλειψη ολοκληρωμένης προστασίας και διαχείρισης των δασών, με αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών κάθε χρόνο και την καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων και λαϊκής περιουσίας από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς.Για την αντιπυρική προστασία, ο δήμος Τεμπών, πήρε, το 2021, το αστρονομικό ποσό των 47.600 €!!!

-Δεν δείχνουν καμμία διάθεση προστασίας των υγροβιότοπων και “προστατευόμενων περιοχών” στα παράλια του δήμου Τεμπών, που τσιμεντοποιούνται.

-Μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα,ευθύνονται για πλημμύρες, εξαιτίας της απουσίας αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και έργων.

-Εξευτελίζεται η έννοια της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, με τις εξπρές αδειοδοτήσεις κάθε είδους, που ανατίθενται πλέον και σε ιδιώτες, με βάση τον νόμο που ψήφισε πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ και εφαρμόζουν με συνέπεια περιφερειακή και δημοτικές αρχές.

-Καταργείται με διαδικασία fast truck, το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων περιοχών υψηλής περιβαλλοντικής αξίας της χώρας μας, με το αστείο και ταυτόχρονα κυνικό επιχείρημα, που έρχεται κατευθείαν από τον ΣΕΒ, “τι θέλετε να κάνουμε, έχουμε πολλές”, τέτοιες περιοχές.’Ετσι με την λογική “έχουμε πολλές περιοχές NATURA” άρα “ας τις διαλύσουμε”;;;

-Χλευάζεται ακόμα και η δικαιοσύνη, όταν ξανάρχονται, από την πίσω πόρτα, οι οικιστικές πυκνώσεις, μετά από απορριπτικές αποφάσεις του ΣτΕ.

-Τσαλαπατάται βάναυσα η ίδια η έννοια του δάσους και της σχετικής με αυτό επιστήμης, αφού πια το τι είναι δάσος, δεν το εξετάζουν οι κρατικοί δασολόγοι, αλλά οι κατά τόπους μηχανικοί και δικηγόροι, που συνάπτουν συμβόλαια και χτίζουν μέσα στο δάσος, που δήθεν πρέπει να προστατεύσουν, αποδεικνύοντας έτσι ότι η επιστήμη είναι καλή, μόνο όταν μας βολεύει…

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στηρίζουν τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που, εκτός από την καταστροφή χωρών, τους χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια πρόσφυγες, επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, υπογραμμίζει ότι όλοι αυτοί που “γιορτάζουν” την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (κυβέρνηση, Ε.Ε., περιφερειακή αρχή και δημοτική αρχή Τεμπών), για το μόνο που νοιάζονται, είναι να βρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι “στρωμένο δρόμο” για νέες κερδοφόρες επενδύσεις, που τις βαφτίζουν ψευδεπίγραφα “πράσινη ανάπτυξη”, την οποία θα πληρώσει βαριά η πλειοψηφία του λαού μας, όπως πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει την οικονομική κρίση του συστήματος.

Το περιβάλλον καταστρέφεται για να επενδύσουν οι βιομηχανίες, οι εταιρείες των ΑΠΕ, που θα “αγκαλιάσουν” όλα τα βουνά και το ρεύμα θα γίνει πανάκριβο, οι περιοχές προστασίας της φύσης θα γίνουν αντικείμενα τουριστικής εκμετάλλευσης για τους λίγους, οι παραλίες θα γίνουν αυλές των μεγάλων ξενοδοχείων, οι πετρελαϊκοί όμιλοι θα “αρπάξουν” τη θάλασσα για το κέρδος τους.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί να διαλυθεί το περιβάλλον, αυτό που σήμερα γιορτάζει!!!
Ο σημερινός δρόμος ανάπτυξης, υπονομεύει την ισόρροπη σχέση που μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στην ανθρώπινη, τη βιομηχανική δραστηριότητα και τη φύση, προς όφελος των λαϊκών αναγκών.Αυτός ο ένοχος δεν μπορεί να μετατραπεί σε “σωτήρα”, με την “πράσινη” καπιταλιστική ανάπτυξη.

Διέξοδος για τον λαό είναι ένας, ριζικά διαφορετικός, δρόμος ανάπτυξης, όπου κριτήριο της κοινωνικής παραγωγής θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Είναι ο δρόμος της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του επιστημονικά κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής, ο δρόμος της εργατικής εξουσίας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!