Βασιλικός “The Food Bar Project”: Το νέο tiny restaurant της Λάρισας!

195528425 118844420325682 3876770022917444706 n vasilikos 900x900
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την φιλοσοφία των bistro, που πρωτοεμφανίστηκαν στη Γαλλία το 1815, αυτών των μικρών χαριτωμένων restaurants που προσφέρουν γρήγορο, απλό και ποιοτικό φαγητό, ακολούθησε το κίνημα της γαστρονομίας των μπιστρό με ευρηματικά μενού από γνωστούς σεφ ανά τον κόσμο ή όπως το λένε οι Γάλλοι της bistronomie, που τις τελευταίες δεκαετίες εξαπλώθηκε σε όλον τον πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια όμως, ειδικά μετά την τη άνοδο του farm-to-table, η δημοτικότητα των μικροσκοπικών εστιατορίων απογειώθηκε. Τα μπιστρό αντικαταστάθηκαν από τα tiny restaurants, τα πολύ μικρά δηλαδή εστιατόρια σε κομψούς, καλαίσθητους χώρους με σύγχρονο urban design, τα οποία διαθέτουν ανοιχτές κουζίνες, μικρά μενού και χρησιμοποιούν υλικά από τους μπαχτσέδες τους και κάνουν χειροποίητα ψωμάκια.

Υπάρχει όμως στη Λάρισα ένα tiny restaurant;

Ναι υπάρχει και βρίσκεται επί της Καραολή Δημητρίου 12, στην πλατεία της Νεάπολης. Πρόκειται για το εστιατόριο Βασιλικός που με το νέο του concept που ονομάζεται The Food Bar Project” δημιουργεί το πρώτο tiny restaurant της πόλης.

Η ομάδα του «Βασιλικού» αποφάσισε να ανοίξει του χώρο στο κοινό. Από τις 6 το απόγευμα μπορεί κανείς να το επισκεφτεί και να φιλοξενηθεί στα λιγοστά τραπεζάκια του για ένα απλό αλλά γαστρονομικό δείπνο.

Λαχταριστά ορεκτικά και σαλάτες από το λαχανόκηπο του «Βασιλικού» στα Φάρσαλα, burger με χειροποίητα μπιφτέκια σε επίσης χειροποίητα ψωμάκια brioche, pasta & risotto και μια μεγάλη ποικιλία σε ψητά κρεατικά από εκλεκτούς τοπικούς παραγωγούς, τα οποία ετοιμάζονται μπροστά μας στην ανοιχτή κουζίνα.

«Επειδή είμαστε ένα μικρό, ανεξάρτητο εστιατόριο με focus στη φιλόξενη ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση, έχουμε δημιουργήσει μια αίσθηση κοινότητας με τους πελάτες μας. Οι επισκέπτες έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά επειδή τους αρέσει το οικείο περιβάλλον. Η ανοιχτή κουζίνα και το λιγοστό προσωπικό βοηθούν στη δημιουργία ενός τόπου όπου οι άνθρωποι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και σαν στο σπίτι τους» σχολιάζει στο onlarissa.gr ο ιδιοκτήτης του «Βασιλικού» Βασίλης Βολιοτόπουλος.

Και είναι λογικό. Εκτός από την ζεστή ατμόσφαιρα, ένα μικρό εστιατόριο έχει το πλεονέκτημα να δώσει περισσότερη προσοχή στους πελάτες τους και προσφέρει ένα σταθερά ποιοτικά και προσεγμένο μενού.

Ο Βασιλικός “The Food Bar Project” είναι πεντανόστιμος και παραδειγματικά φιλόξενος και έχει καταφέρει να διαδώσει τη φήμη του από στόμα σε στόμα. Κι αυτό είναι επιτυχία.

Το μενού του «Βασιλικού» μπορεί να το απολαύσει κανείς και στο σπίτι του μέσω των εφαρμογών efood, wolt και box ή τηλεφωνώντας στο 2410613150.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!