Νωρίτερα από τις 14 μέρες μετά τον εμβολιασμό μπορούν να δεχτούν εμβολιασμένο τα κράτη μέλη

3066635
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 15:52

Το όριο των 14 ημερών (δύο εβδομάδων) είναι η βάση που τίθεται έτσι ώστε κάποιος που είναι πλήρως εμβολιασμένος να μη χρειάζεται να υποβληθεί σε μοριακό τεστ ή καραντίνα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Βίγκαν ερωτηθείς σχετικά με την επιλογή του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Σημείωσε παράλληλα ότι τα κράτη μέλη μπορούν να δεχτούν και κάποιον που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ακόμα και πριν συμπληρωθούν οι δύο εβδομάδες χωρίς να ζητηθεί τεστ ή αυτοπεριορισμός.

Ειδικότερα, ο κ. Βίγκαν επισήμανε ότι «αυτό που λέει η σύσταση είναι ότι οι δύο εβδομάδες -14 ημέρες- είναι η βάση για τα κράτη μέλη μετά τη δεύτερη δόση ή γενικότερα την τελευταία δόση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα κράτη μέλη δεν μπορούν να πάνε κάτω από αυτό το όριο, να επιτρέψουν και να δεχτούν πιστοποιητικά εμβολιασμού νωρίτερα».

Επίσης ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Στέφαν Κερσμέκερ υπογράμμισε ότι αυτό που είναι γνωστό από κλινικές δοκιμές είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στο να προστατεύουν κάποιον από το να νοσήσει βαριά και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν όλο και περισσότερες αποδείξεις ότι εμβολιασμένοι πολίτες είναι ίσως λιγότερο πιθανόν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 16:13

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!