Επαναστατικές Διαδρομές από τους μοτοσυκλετιστές της Μαγνησίας [εικόνες]

DSC 7430.1

Στις 28, 29 και 30 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκαν  οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Μαγνησία από την Πρωτοβουλία «Επαναστατικές Διαδρομές 2021».  Η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.) υποδέχθηκε σαράντα πέντε (45)  μοτοσυκλετιστές – εκπροσώπους των συνεργαζόμενων  Λεσχών Αλεξανδρουπόλεως (MOTO CLUB ALEXANDROUPOLIS “ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ”), Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.ΜΕ.) και  Μοτοπαρέας Λεωνιδίου και περιηγήθηκαν στα ιστορικά μέρη της Μαγνησίας.

KEN 728X100

Οι αντιπροσωπείες των Λεσχών έφθασαν την Παρασκευή 28/5/2021. Το πρωί του Σαββάτου 29/5/2021 έγινε επίσκεψη σε ιστορικούς χώρους του Πηλίου (Κισσός) και το απόγευμα του Σαββάτου οι μοτοσυκλετιστές, σε πομπή, ξεκινώντας από τον Βόλο, κατευθύνθηκαν στο Βελεστίνο, τόπο καταγωγής του Ρήγα Βελεστινλή. Έγιναν δεκτοί στην είσοδο της πόλης από τον Δήμαρχο του Βελεστίνου κ. Δημ. Νασίκα. Επισκέφθηκαν το «Σπίτι του Ρήγα», την Υπέρεια Κρήνη και το Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής», τον χώρο έκθεσης της Χάρτας του Ρήγα. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση στους χώρους πραγματοποίησε ο κ. Γεώργιος Σαββανάκης, ιστορικός – διπλ. ξεναγός. Το ίδιο βράδυ στα προπύλαια του Σταδίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Δημήτριο Καραμπερόπουλο, Ιστορικού της Ιατρικής και Πρόεδρου της «Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα» με τίτλο “Ο Ρήγας Βελεστινλής έσπειρε το σπόρο της Ελευθερίας στους  Ελληνες…». Η ομιλία ήταν εστιασμένη στην προσωπικότητα και στο ρόλο του Ρήγα για την αφύπνιση των Ελλήνων.  Ο Ρήγας προβάλλει ως ηγετική μορφή μέσω του έργου του. Αυτό προκύπτει από τις οργανωτικές επιλογές του για τον αγώνα που ακολούθησε και  την συνεχή και επαναλαμβανόμενη αναφορά των μηνυμάτων του από σπουδαίους αγωνιστές της Επανάστασης και τον λαό. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την φυσική τους παρουσία ο βουλευτής ΝΔ Ν. Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μαγνησίας, Αλεξ. Μεϊκόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, θεματικός αντιπεριφερειάρχης, κ. Αθαν. Μόρας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Ιωάννης Τέας, ο περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, κ. Γιώργος Κίτσιος, οι Αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Παλληκάρης και κ. Γιάννης Μπατζιάκας, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ρήγα Φεραίου, κ. Γιώργος Παπαδάμ, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Γιάννης Κουβάτας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Γιώργος Παπατόλιας, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Κολοκοτρώνης και κ. Χρήστος Σπαθής, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βελεστίνου, κ. Καζάς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Παρόντες ο Διοικητής και οι αστυνομικοί του Α.Τ. Βελεστίνου που μας υποδέχτηκαν στην είσοδο της πόλης και  συνόδευσαν την πορεία σε όλα τα μέρη που οι μοτοσυκλετιστές επισκέφτηκαν. Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττας Μακρή, του βουλευτή ΝΔ Ν. Μαγνησίας, κ. Κων. Μαραβέγια. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν ο βουλευτής ΝΔ Ν. Μαγνησίας, κ. Αθαν. Λιούπης και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μαγνησίας, κα. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή όλοι οι επισκέπτες μοτοσυκλετιστές συμμετείχαν στην αρτοκλασία που έγινε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Μηλιές Πηλίου.

Η ΜΟΤΟΛΕΒ επιθυμεί να ευχαριστήσει την συνδιοργανώτρια Π.Ε. Μαγνησίας και την Αντ/ρχη κα Δωρ. Κολυνδρίνη, τους βουλευτές του Νομού μας, τους τοπικούς άρχοντες και τους δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την υποδοχή τους και την φιλοξενία τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (Λ.Ε.ΜΟΤ) και μέλος του Δ.Σ. της ΜΟΤ.Ο.Ε. κ. Παναγιώτης Καράμπελας και ο Πρόεδρος της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Θεσπρωτίας (ΜΟ.ΛΕ.ΘΕ.) και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ κος Ιωάννης Ντουλμπέρης. 

Την σκυτάλη των Επαναστατικών Διαδρομών παίρνει η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου στις 25 και 26 Ιουνίου 2021 και ακολουθεί η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Ι. Πόλεως Μεσολογγίου. Θα ακολουθήσει η πορεία στη Βαλκανική με κύριους σταθμούς το Βελιγράδι, το Δραγατσάνι και την Οδησσό στον Εύξεινο Πόντο με επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη και περιήγηση στις πόλεις καταγωγής των συντρόφων του Ρήγα. Η πορεία θα καταλήξει στο τέλος του Ιουλίου στο Μεσολόγγι.

Η ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β. θα παρευρεθεί σε όλες τις εκδηλώσεις με αντιπροσωπεία της.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!