Η ΕΕ μπορεί να είναι επικριτική απέναντι σε Βρετανούς και Αμερικανούς στο θέμα των εμβολίων

3067236
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 17:34

H EE κράτησε την Ευρώπη μαζί κατά τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς να υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης τάξης, ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ενημέρωση προς τους ανταποκριτές. Ωστόσο, όπως επισήμανε υπάρχει ανάγκη για κοινή κατανόηση για το τι πρέπει να γίνεται σε τέτοιες κρίσεις.

Αναφορικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο κ. Βέμπερ σημείωσε ότι «το πιο σημαντικό τώρα είναι να έχουμε κατά νου το καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας θετικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού CΟVID. Και όταν βλέπετε την τρέχουσα προοπτική, υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ των κρατών μελών στο πόσο γρήγορα είναι», τόνισε συμπληρώνοντας ότι «το ΕΚ θα δώσει συνέχεια σε αυτό. Πρέπει να κάνουμε αυτήν τη σύγκριση μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με το ποιος παραδίδει και ποιος όχι». Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΕ μπορεί να είναι επικριτική απέναντι στους Βρετανούς και τους Αμερικανούς «για την εγωιστική προσέγγιση στη διανομή των εμβολίων».

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να έρθει με μια πολύ σαφή και φιλόδοξη προσφορά για τα εμβόλια. Μιλάμε πολύ για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αλλά βραχυπρόθεσμα, το πιο επιτυχημένο μήνυμα είναι απλά αυτό που έκανε η Ευρώπη όταν προσέφερε 100 εκατομμύρια δόσεις στον υπόλοιπο κόσμο. Θέλουμε ο Μπάιντεν να κάνει το ίδιο», ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται «την επανεκκίνηση των εμπορικών συνομιλιών με την Αμερική».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 17:34

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!