ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει η G7 να δεσμευτεί σε ένα “Σχέδιο Μάρσαλ” για το κλίμα

3067015
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 10:52

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θέλει οι ηγέτες της Ομάδας κρατών της G7 να δεσμευτούν σε ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για το κλίμα για να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να επιτύχουν την απανθρακοποίηση των οικονομιών τους, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα με την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times.

Η πρώτη διά ζώσης σύνοδος κορυφής των ηγετών των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών εδώ και σχεδόν δύο χρόνια θα πραγματοποιηθεί στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας και θα επικεντρώνεται στην ανάκαμψη από την πανδημία της COVID-19 και στην κλιματική αλλαγή.

Ο Τζόνσον θέλει οι χώρες της G7 να υποστηρίξουν μεγάλης κλίμακας σχέδια ανανεώσιμης ενέργειας ανά την Αφρική και σε τμήματα της Ασίας, κάτι που, σύμφωνα με την Times, θα είναι ανάλογο με το αμερικανικό Σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο βοήθησε στην ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλλά το βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών μέχρι στιγμής αντιστέκεται στην εκταμίευση χρημάτων για το σχέδιο πριν από την αναλυτική επισκόπηση δαπανών που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση το φθινόπωρο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 11:04

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!