ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακρίσεις σχολείων της Μαγνησίας σε Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

gallophonie 1 1068x716 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πανελλήνια διάκριση στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας – Ελλάδα 2021 που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα και που απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα, πέτυχαν σχολεία του Βόλου, της Λάρισας και των Τρικάλων.

KENT728X100 1

Συγκεκριμένα, τα σχολεία που διακρίθηκαν είναι: 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη – Δημοτικό, 25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων.

Το φετινό θέμα «Η δική μας συλλογή ονείρων και ανακαλύψεων…”, ένας ασυνήθιστος οδηγός στα γαλλικά της μυστικής μας Ελλάδας ήταν η πρόκληση και η έμπνευση στις δημιουργίες των μαθητών. Όπως τόνισε η Χρύσα Βουλγαράκη, μέλος της εθνικής επιτροπής κριτών και διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, “φέτος, παρά τις δυσκολίες που συνδέονται με την πανδημία, περισσότεροι από 4.000 μαθητές συνεργάστηκαν με τους Γάλλους δασκάλους σας για να συμβάλλουν στην ανακάλυψη του ελληνικού πολιτισμού, να μεταδώσουν τα όνειρά και τη ζωή στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές, για τον ενθουσιασμό τους στην εκμάθηση των γαλλικών! Στους δασκάλους για τη συμμετοχή τους στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού και την εμπιστοσύνη και αγάπη τους για τη Γαλλία. Είναι πραγματικοί πρεσβευτές της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών , από τις οποίες γιορτάζουμε αυτή τη δεκαετία, μια σημαντική επέτειο. Ζήτω η Γαλλοφωνία και η Γαλλο-Ελληνική φιλία! Μπράβο σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν! Ευχαριστώ τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας”.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!