Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στις επετειακές εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Πάτρα

patrypod 8 2 1024x684 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον των Οστών του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 12 Ιουνίου 2020, στον παμμεγέθη Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών.

KENT 2

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη και Ιερείς της Μητροπόλεως Πατρών.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε αδελφικά τον Μητροπολίτη Δημητριάδος για την τιμητική παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως Πατρών, ως Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στο κήρυγμά του στάθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, αποκαλώντας τον Ηγέτη του Έθνους. Επίσης, ανέφερε πως ο Εθνεγέρτης Γερμανός πάσχιζε να ενώσει τους Έλληνες. “Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια πρέπει να ατενίζουν το μέλλον της πατρίδος μας”, κατέληξε χαρακτηριστικά. Τέλος, επαίνεσε τον οικείο Μητροπολίτη για την μεγαλοπρεπή υποδοχή που επεφύλαξε στον προκάτοχό του.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!