Βόλτα με δρεζίνα στη Λάρισα – Η πρόταση για την τουριστική διαδρομή στην παλιά γραμμή Ραψάνης-Τεμπών (φωτο – βίντεο)

drezina2
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό της Λάρισας, παρουσιάστηκαν ανακαινισμένες δρεζίνες από το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας το πρωί της Κυριακής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην 3η γραμμή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας, κατά την διάρκεια της οποίας, τα μέλη του Συλλόγου εξήγησαν στο παρευρισκόμενο λαρισαϊκό κοινό τις εργασίες που έγιναν.


Όπως ανέλυσαν Παράλληλα το ζητούμενο και ο μεγάλος τους στόχος είναι η λειτουργία της γραμμής των Τεμπών, η δημιουργία Σιδηροδρομικού Μουσειακού τρένου, που θα πραγματοποιεί την τουριστική διαδρομή στην παλιά γραμμή Ραψάνης-Τεμπών.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου, Γιάννης Μάνθος, υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης, ο οποίος θα αναλάβει το κόστος και τη λειτουργία της τουριστικής διαδρομής.

Πρόκειται για μία διαδρομή μήκους περίπου 10 χλμ, που σχεδόν σε όλο το μήκος της είναι παράλληλη με τον ρου του Πηνειού ποταμού, ξεκινά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Τεμπών, από τη νότια δηλαδή είσοδο της κοιλάδας και στη συνέχεια, μέσω παλιάς σήραγγας μήκους 160 περίπου μέτρων, προσεγγίζει το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής και καταλήγει πριν από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ραψάνης, όπου η παλιά γραμμή συναντά τη σύγχρονη γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων.

Το τμήμα αυτό της γραμμής, ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, χαράχθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά εγκαταλείφθηκε το 2004 με την ολοκλήρωση των έργων της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται το εν λόγω εγχείρημα, καθώς είχε ενταχθεί στα σχέδια παλαιότερων διοικήσεων του ΟΣΕ, με συζητήσεις ήδη από το 2006, αλλά δεν τελεσφόρησε.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνθο, υπολογίζεται ότι, με τις απαιτούμενες ανακατασκευές χώρων και διαμορφώσεις χώρων στάθμευσης, το κόστος μπορεί να ανέρχεται σε περίπου 300.000 με 350.000 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Λιούπας που παραβρέθηκε στην εκδήλωση τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στο πλευτό των Σιδηροδρομικών Λάρισας για την πρωτοβουλία τους.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του κ. Νίκου Λιούπα και των κ.κ. Γιάννη Μάνθου (πρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας) και Αντώνη Χαχάμη (υπ. Μουσειακού του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας):

Δείτε σε βίντεο βόλτα με δρεζίνα στον Σ.Σ. του ΟΣΕ στη Λάρισα:

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!