Χαρακόπουλος σε υποψηφίους για ΑΕΙ: Υπό ιδιαίτερες συνθήκες οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

xarakopoulos 5 780x405
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές μας που λαμβάνουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες διεξάγονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, η σκληρή εργασία που καταβλήθηκε στα χρόνια που προηγήθηκαν θα αποτυπωθούν τώρα και στην απόδοση που θα έχει η κάθε μία και ο κάθε ένας. Είναι αλήθεια ότι από το αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων θα κριθείσε σημαντικό βαθμόκαι η πορεία που θα χαράξει ο κάθε υποψήφιος για το μέλλοντου. Να θυμούνται, όμως, όλοι ότι η ζωή δεν δίνει μόνον μια ευκαιρία, αλλά πάρα πολλές, και ότι η δοκιμασίατων εξετάσεωνείναι μόνον μία από αυτές». Τα παραπάνωτονίζει σε μήνυμά του οβουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςαπευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ακόμη στο μήνυμά του ότι «οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από τον Μάρτιο του 2020 ήταν αναγκασμένοι να κάνουν μεγάλο μέρος της εκπαίδευσής τους μέσω του διαδικτύου. Αφενός αυτό κατέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και τη μεγάλη προσαρμοστικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος.Αφετέρου,όμως,αποστέρησε ένα σημαντικό τμήμα της αναντικατάστατηςδια ζώσης εκπαίδευσηςστις αίθουσες διδασκαλίας.Για τον λόγο αυτό, ελπίζουμε ότι, με το πρόγραμμα του εμβολιασμού, θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, έχοντας κερδίσει ταυτόχρονα και την εμπειρία της μαζικήςτηλεκπαίδευσης.

Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο των φετινών εξετάσεων είναι οι αλλαγές που έχει προωθήσει το υπουργείο Παιδείας, που είναι προς την κατεύθυνση ενός εξορθολογισμούπου είναι αναγκαίος για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και προς όφελος των μαθητών και των φοιτητών. Οιλαϊκιστικέςπολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών έχουν κληροδοτήσει πολλές παθογένειες και σε αυτόν τον τομέα, που μόνον αν απαλειφθούν θα μπορέσει η χώρα να κάνει το άλμα στο μέλλον που όλοι μας οραματιζόμαστε».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!