ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ζέττα Μακρή στην ημερίδα του ΙΕΠ «Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο»

zetta makri vouli
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε την Παρασκευή 11 Ιουνίου στην ημερίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής «Τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο» με τη συμμετοχή  των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, εκπαιδευτικών της Αγγλικής Γλώσσας και νηπιαγωγών.

KEN

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΙΕΠ κ. Αντωνίου για την πρόσκληση, για τη συνεργασία και για το έργο που επιτελεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Χαίρομαι πολύ που μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε θέτοντας στο επίκεντρο την πρώτη επαφή των παιδιών με την αγγλική γλώσσα, βοηθώντας τα να αποκτήσουν γερές βάσεις στη μελλοντική τους πορεία στη γλωσσομάθεια.

«Τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο» είναι, σήμερα, η θεματική μας σύνδεση με το σύγχρονο ελληνικό σχολείο του 21ου αιώνα, μέσα από δραστηριότητες που σχεδιάσατε και υλοποιήσατε εσείς, μέσα από τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, μέσα από την νέα οπτική, που θα οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Δικτύου GENE η εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που αποτελεί την αφορμή της σημερινής συζήτησης, το πρόγραμμα «Εισαγωγή των Αγγλικών στην προσχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα», έλαβε τιμητική διάκριση και Πιστοποιητικό Εθνικής Αναγνώρισης για την Ποιότητα στην Εκπαίδευση.

Η καλλιέργεια γλωσσικών δεξιοτήτων, η ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης και παραγωγής προφορικού λόγου, η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της θετικής στάσης των μικρών παιδιών απέναντι σε άλλες γλώσσες και πολιτισμούς, είναι παγκόσμια τάση και, ιδίως, την τελευταία δεκαετία, η εκμάθηση ξένων γλωσσών εισάγεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

Ο εκπαιδευτικός του 21ου αιώνα υιοθετεί και στηρίζει το νέο περιβάλλον μάθησης, που διαμορφώνει ο διεθνής προσανατολισμός, και καλείται να βοηθήσει τους μαθητές του, από πολύ νωρίς, να αναπτύξουν δεξιότητες, μέσα από παιδαγωγικές διδακτικές προσεγγίσεις και με τη χρήση σύγχρονου και εξειδικευμένου υλικού προσαρμοσμένου στην ηλικιακή ομάδα των μαθητών μέσω δραστηριοτήτων με παιγνιώδη, διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο.

Ο εκπαιδευτικός της Αγγλικής γλώσσας στο σύγχρονο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα προωθεί μέσα από τη γλωσσομάθεια, την ανάπτυξη της κοινωνικότητας των μικρών μαθητών, την αφύπνιση της δημιουργικής έκφρασης, την καλλιέργεια του σεβασμού για τον εαυτό και τον φίλο, που μιλάει διαφορετική γλώσσα.

Τα παιδιά προετοιμάζονται για να γίνουν πολίτες του κόσμου.

Και για όλα αυτά ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς».

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!